söndag 4 november 2018

En smakebit på söndag - Makt utan gräns

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet den här veckan är bloggen Betraktninger - tanker om bøker. Boken jag ska börja läsa heter Makt utan gräns och är skriven av Marc Cameron.

En attack på en oljeplattform i Afrika, en terrorattack på en amerikansk jagare och ett stormdrivet spionfartyg som när som helst kan falla i kinesiska händer. Världen befinner sig i chock och allt fler misstankar riktas mot Kinas president Zhao.
I skuggan av dessa händelser befinner sig president Jack Ryan, mitt i förberedelserna inför det kommande G20-mötet med den kinesiske presidenten.
Men det finns tecken på att mer pågår bakom kulisserna. När ett rutinmässigt trafikstopp i Texas urartar i en våldsam eldstrid upptäcks en fruktansvärd hemlighet - som visar att allt inte är som det verkar. Kan presidentens son Jack Ryan Jr och Kollegiet få reda på sanningen innan det är för sent?

Smakbiten är hämtad från sidan 20:

Den buckliga Forden var bara två år gammal men såg ut att vara i betydligt sämre skick än vad den faktiskt var. Just den här modellen var en av få biltyper som kunde fungera som polisbil, eller som efter lite snabbt påsprutad svart färg och några omdömesgillt anbringade bucklor på dörrar och stötfångare kunde se ut som en skabbig rishög som samma poliser skulle betrakta som en mobil knarkgömma. Just den här bilen var i pålitligt mekaniskt skick, men stank av dålig ost och gamla strumpor och väckte knappast någon uppmärksamhet i det sjaskiga området i södra Dallas.

22 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jag tyckte också den var lite annorlunda ;)

      Radera
  2. Har läst en del Tom Clancy, på den tiden när han levde och skrev sina böcker själv, men jag har inte provat någon av de nya. Än :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tog ett tag innan jag fattade att det fanns en ny författare, för jag har inte läst någon av den ursprunglige författarens böcker.

      Radera
  3. Dessa böcker har jag inte läst, men skulle vara intressant att testa någon gång.

    SvaraRadera
  4. Tack för smakbiten. En av makens favoritförfattare.

    SvaraRadera
  5. Tack för smakbiten. Inte läst något av Tom Clancy, eller något skrivet i hans namn.

    SvaraRadera
  6. Jasså den är inte skriven av den författare jag också kände namnet på? Men det låter som en väldigt invecklad historia, såna har jag lite svårt att hänga med i. Tack för smakbit., trevlig söndag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Någon har tydligen tagit över skrivandet efter den ursprunglige författaren som är död.

      Radera
  7. Känner förstås till författaren men tror inte jag har läst något. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Själv kände jag inte till någon av de båda författarna.

      Radera
  8. Läste Tom Clancy för många år sedan. Men tydligen inte samma som den här då.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tom Clancy är nog den samme, men hans serie har tydligen förts vidare av någon annan. Kanske som när David Lagercrantz tog över Millenniumserien.

      Radera
  9. Hade en studiekompis som hade läst alla Tom Clancy, men det här var ju på forntiden när jag studerade.

    SvaraRadera
  10. Forfatteren hørtes kjent ut, selv om jeg ikke har lest ham selv. Det må være en forfatter jeg har lest om.
    Ha en riktig fin søndagskveld!

    SvaraRadera
  11. Jag borde nog läsa den, jag har ju hittills följt serien om Jack Ryan nästan ända från början. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera