söndag 2 december 2018

En smakebit på söndag - Avien

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet den här veckan är bloggen Betraktninger - tanker om bøker. Boken jag läser heter Avien och är en fantasyroman skriven av Maria Wälsäter.

Har alla förbud en orsak? För att rädda livet på sin sjuke lillebror fattar Isondra ett desperat beslut. Hon kan aldrig föreställa sig hur hennes handlingar kommer att vända upp och ned på den redan så instabila världen. Under hennes resa suddas gränserna mellan vän och fiende ut i samma rasande takt som hemligheterna flyter upp till ytan. När kunskapen står på spel innebär varje handling liv eller död för många fler än bara Isondra och hennes bror.

Smakbiten är hämtad från sidan 23:

Mamma snarkar lite lätt. Långt ifrån ett djupt och vibrerande manssnark - det hörs knappt om man inte befinner sig i samma rum som henne - men tillräckligt högt för att signalera att hon sover. Gabriel blir i stället, tvärtemot mamma, tystare i andningen. Ibland måste jag placera örat intill hans mun för att försäkra mig om att han fortfarande lever. Kanske är det bara jag som är nojig, men gör jag det inte direkt så tänker jag på det tills jag faktiskt gör det. I dag är inget undantag. Försiktigt sätter jag mig intill honom på sängen. Lyssnar jag riktigt noga kan jag höra små, väsande pipljud från hans luftvägar.

18 kommentarer:

 1. tack för smakbiten, ska nog snarka lite lätt nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Det är skönt för skalder att få sova."

   Radera
 2. känner inte till. fantasy är inte högprioriterat. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Fantasy är en underlig genre, ibland gillar jag och ibland funkar det inte alls. Kan inte hitta vilken faktor det är som avgör vilket :)

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. En fantasybok som jag inte känner till. Inte så konstigt, men har heller inte hört om den från andra i familjen som gillar fantasy

  SvaraRadera
 5. Obekant bok för mig. Känner igen det där med snarkningar... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet av mångårig erfarenhet att kvinnor också kan snarka så det dånar 😂

   Radera
 6. Ny bok för mig, läser inte fantasy så ofta. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten. Fantasy är inte min genre direkt, men ibland kan det vara trevligt att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte min genre heller, men just därför kul att läsa.

   Radera
 8. EN bok jag inte kände till. Blev lite nyfiken för jag gillar fantasy. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 9. Sett den i flödet, lite nyfiken på den. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 10. Jeg vil gjerne lese svensk fantasy, så denne noterer jeg meg. Det er alltid fint å finne nye fantasyforfattere. Noen ganger finner man skjulte juveler :-)
  Ha en riktig fin søndagskveld!

  SvaraRadera
 11. Jag tror tyvärr inte att kvinnosnarkningar alls är tystare än manssnarkningar tyvärr.

  SvaraRadera