fredag 21 december 2018

Flickan som gifte sig med ett lejon

Titel: Flickan som gifte sig med ett lejon
Originalets titel: The Girl Who Married a Lion
Författare: Alexander McCall Smith
Förlag: Lind&Co (2006)
Antal sidor: 123

Baksidestexten:
"I Flickan som gifte sig med ett lejon har Alexander McCall Smith samlat en rad tankeväckande och underhållande berättelser från Afrika. Läsare av hans succéserie om Damernas detektivbyrå kommer att känna igen miljön, som också här är Botswana och Zimbabwe.
De flesta av bokens berättelser är fabler och folksagor som McCall Smith fått höra av lokalbefolkningen och sedan omdiktat på sitt oefterhärmliga vis. Precis som i verkliga livet blandas här komik med tragik och vardagsliv med magi - allt förmedlat med det goda berättarhumör som är McCall Smiths signum."

Det här är en bok som jag valde på måfå på biblioteket. Det lät roligt med en bok med afrikanska fabler och folksagor. I vilken utsträckning McCall Smith har lagt in eget författarskap vet jag inte. För hans egen skull hoppas jag att det inte är i någon betydande grad, för det här är en ganska tråkig bok.

Det är harar, lejon och en massa andra djur som medverkar och även en del människor. Man får läsa hur haren lurade babianerna. Problemet för mig är att berättelserna känns dåligt redigerade. Det saknas ofta en riktig knorr. Jag läser den ena berättelsen efter den andra, men de berör mig inte.

Så den boken lämnar jag tillbaka till biblioteket utan saknad.

kaosutmaningen får denna bok svara mot punkt 1: En bok vars titel består av 7 ord.

2 kommentarer: