tisdag 4 december 2018

Veckoutmaning: Favoritkonspirationen

Tisdag och veckoutmaning från Kulturkollo. Det är ett par månader sedan jag senast var med. Den här gången handlar det om konspirationer. Lotta skriver: Är jorden platt? Har människan varit på månen? Vad hände egentligen 9/11? Svaren varierar beroende på vem du frågar.
I veckans utmaning vill jag att du berättar om din bästa/värsta konspirationsteori. Har du någon favorit som du ofta återvänder till? Som är så bra att den bara måste vara sann? Eller det mest galna du någonsin hört? Eller du har kanske en helt egen teori som du vill delge oss andra?
Min favoritkonspiration är inte på riktigt. 2002 sändes en film på TV, som berättade om KSP58, en organisation som hävdade att fotbolls-VM i Sverige 1958 aldrig ägde rum. Om några matcher över huvud taget spelades, så skedde det i USA.

Det är mycket skickligt presenterat, så man nästan börjar tvivla själv. Dock har KSP58 aldrig funnits. Alltihop var fejk. Filmaren ville visa hur lätt det är att skapa en konspirationsteori.

Däremot är det alldeles sant att världen i hemlighet styrs av medlemmar i det brittiska kungahuset, vilka är förklädda ödlor från en annan planet. Eller hur...?

6 kommentarer:

 1. Smart av dig att komma på/ihåg den! Jag har misslyckats, även med veckans topplista ... så kan det också gå!

  SvaraRadera
 2. Åh den "dokumentären" var ju så välgjord! Och ödlorna.. jodå... vem vet... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hade till och med en hemsida, där de redogjorde för sina "bevis".

   Radera
 3. Skrev om precis samma konspiration, oberoende av dig. Gillade filmen skarpt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan lära sig mycket av den. Hur lätt det är att skapa en konspirationsteori.

   Radera