fredag 8 april 2022

Fem en fredag: Verb

Fem en fredag kommer från bloggen elisamatilda. Varje vecka ställer Elisa fem frågor. Den här gången kallar hon temat verb.

1. När lånade du senast?
Det var nog den 25 mars, då jag lånade två böcker på biblioteket i Vålberg.


2. När badade du senast?
Det är så längesen så det minns jag inte. I villan har vi dusch. Senaste utomhusbadet var så många år sen att jag inte kommer ihåg. Synd.

3. När betalade du senast?
Jag handlade lite på Ica i Grums igår. Man fick köpa två paket Löfbergs kaffe för 79 kronor om man köpte andra varor för minst 200 kronor. Eftersom de samtidigt hade väldigt bra pris på svensk fläskytterfilé så blev det en tur dit. Tyvärr var Kharisma slut, så jag fick ta Jubileum istället.

4. När väntade du senast?
Jag väntar på att arvsskiftet efter min mamma ska bli klart. Det tillkommer hela tiden nya saker.

5. När spelade du senast?
Här skulle jag givet önska att jag spelade fiol eller piano, men jag får nöja mig med att säga att jag har spelat ett par rader på Eurojackpot.

22 kommentarer:

 1. bytte böcker på biblioteket idag, fantastisk skatteåterbäring! Vårt äldsta barnbarn heter Karisma, passar henne. Önskar lycka till med spelandet, inte för sent att lära sig instrument heller, maken började som 37-åring med sonens hyr-saxofon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skatteåterbäring - det var ett bra sätt att se det!

   Radera
 2. Hade vi inte stugan på landet vete tusan om jag skulle ha badat utomhus...det blir ju annars mest i medelhavet när man är ute och reser!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var många år sen vi var på Kreta. Vet inte när det blir nån liknande resa nästa gång.

   Radera
 3. Badar nog lika sällan som du verkar det som. Spelar inte heller på varken det ena eller det andra. Men då har man ju inget att hoppas på heller förstås! 😟 Arvsskiften är ofta krångliga och långdragna. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade nog lönat sig mer om jag kunnat spela fiol än att spela på Lotto och liknande, för då hade jag ju i alla fall kunnat sitta i ett gathörn och spelat med fodralet uppfällt så folk kunnat slänga i en slant. (För säkerhets skull hade jag väl fått ha en skylt med ett nummer de kunde swisha till.)

   Radera
 4. Jag försöker också köpa kaffe när jag inte behöver betala fullt pris. Kaffet är ju riktigt dyrt nu för tiden. Lite förargligt förstås om just favoritsorten är slutsåld, men man kan ju prova någon annan sort.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så länge det är Löfbergs går det bra ;)

   Radera
 5. Senast jag badade var på Gotland förra året. Är sådan badkruka. Men jag skulle någon gång vilja utmana mig själv och vinterbada. Behöver nog bada hela sommaren och fortsätta under hösten för att vara redo att hoppa i på vintern...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hu, vinterbada lär jag aldrig göra!

   Radera
 6. Du har nog valt rätt spel, jag spelar Lotto men det riktigt stora pengarna är ju i Eurojackpot...
  Korparna har jag läst, är nog tiotalet år sedan, fick en trea i betyg, alltså gillade jag den.
  På Coop var det Gevalia som gällde för samma pris. Kaffepriset har verkligen stigit så man får passa på! Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde till för ett par år sedan att Löfbergs och Gevalia var jämnstora på den svenska kaffemarknaden. Men sen såg jag statistik och fick till min stora förvåning veta att Gevalia är klart störst. Löfbergs är inte ens tvåa. Det är tydligen Zoega som ligger på andra plats. Men här i Värmland är det lila i affärernas kaffehyllor :)

   Radera
 7. Måste medge att jag aldrig hört talas om Eurojackpot. Men ska googla. Bet 365 kan jag vid det här laget, men spelar aldrig... Precis som du kan jag heller inte minnas när jag badade i havet senast. Har aldrig varit en strandliggare och badälskare. Däremot skulle jag inte kunna leva utan mitt badkar under vintertid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På Eurojackpot kan man vinna över en miljard...

   Radera
 8. i regel blir det havsbad varje sommar. maken badar i badkaret . jag duschar hellre. jag blir stressad av att ligga i badkaret. och vattnet blir kallt. Eurojackpot har jag aldrig hört talas om. Zoegas Skånerost är det som gäller här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att du dricker Zoega. Lika självklart som att jag dricker Löfbergs :)

   Radera
 9. Biblioteken är en välsignelse. Hade nog inte varit läskunnig utan dem.

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 10. Svårt det där med att komma ihåg utomhusbad. Själv har jag badat två år i rad på sommaren utomhus. Der har nog inte hänt sen jag var barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag borde försöka bada någon gång till sommaren.

   Radera
 11. Bibliotek är superbra på så många sätt, inte minst för alla böcker. Piano skulle jag vilja kunna spela.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vore trevligt att kunna imponera med :)

   Radera