lördag 16 april 2022

Veckans mening v. 15

Varje lördag presenterar jag en mening från boken jag läser. En mening som har fått mig att stanna upp. Den kan vara humoristisk, men den kan även vara allvarlig. En mening att lägga några sekunder på. Veckans mening är hämtad från Korparna av Tomas Bannerhed. Tänk vad man kan tycka sig se i ett asplöv.

Jag höll upp asplövet mot solen, förde det långsamt närmare ögat, centimeter för centimeter, och nervbanorna blev till floder som spred sig över ett främmande land, vattenvägar med infödingar som paddlade fram i urholkade trädstammar bland livsfarliga kajmaner, floder som ringlade sig genom ångande djungler där harpyor lyfte från trädkronorna med apungar och sengångare i klorna, svoschande iväg som urörnar på sina enorma vingflak.

Häng gärna på! Och länka gärna i kommentarsfältet!    

8 kommentarer:

 1. Vet inte riktigt varför, men din mening får mig att inse att jag gjort rätt som valt bort boken "Korparna". Inte något för mig tror jag. Det var inte heller den bok jag just avslutat, men en mening för veckan hittade jag ändå i den.
  http://klimakteriehaxan.blogspot.com/2022/04/veckans-mening-om-foraldraskap.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser på Mrs Calloways kommentar nedan att boken kan vara älskad. Jag har inte hunnit så långt in i boken än, så jag vet inte vad jag tycker om den.

   Radera
 2. Korparna bara älskade jag! Så rätt att han fick August - priset. Filmen var däremot inte så lysande. Min över måttan sorgliga mening kommer här: https://mrscalloway.blogspot.com/2022/04/veckans-mening-v-15-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Över måttan sorglig låter förfärligt. Jag får titta över till dig och kolla vad du bjuder på.

   Radera
 3. Jag har inte läst din bok. Intressant mening. Här kommer min
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/04/veckans-mening-20220416.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är en bok jag varit nyfiken på länge.

   Radera