onsdag 6 april 2022

Veckans kulturfråga v. 14 2022

Dags för veckans kulturfråga hos Linda som har bokbloggen enligt O. Denna gång gäller det författare som man tyckt mycket om, men som man av ett eller annat skäl tappat bort. Veckans kulturfråga lyder: 

Vilka favoritförfattare har du "tappat bort"?


Den jag kommer på är den svenske nobelpristagaren och ledamoten av Svenska Akademien Pär Lagerkvist. Jag har läst Barabbas (en favoritbok!), BödelnDvärgen och Ahasverus död. (Den sistnämnda var jättelängesen jag läste. Kanske dags för omläsning.) Men sedan har det inte blivit mer. Jag borde verkligen kolla upp böcker som Gäst hos verkligheten och Sibyllan med flera.

6 kommentarer:

 1. har även några olästa Lagerkvist i bokhyllan, en produktiv man, Sibylla fick jag på köpet när jag besökte ett antikvariat, men han har inte prio ett

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter väldigt trevligt men några olästa Lagerkvist i bokhyllan.

   Radera
 2. fördelen med Lagerkvist är ju att han inte kommer med nya titlar medan du funderar på vilken av hans romaner du ska läsa. jag röstar på Gäst hos verkligheten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, det har du rätt i. Han ligger ganska lågt med skrivandet nu. Jag ska ta dig på orden och försöka få fram Gäst hos verkligheten. Finns säkert på biblioteket.

   Radera
 3. Jag har pinsamt nog bara läst hans lyrik och Gäst hos verkligheten. Började faktiskt med Dvärgen härom vecka och den verkar lovande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dvärgen är inte dum alls, men jag rekommenderar verkligen Barabbas!

   Radera