tisdag 2 augusti 2022

Själsfränden av Sofie Sarenbrant

Titel: Själsfränden

Författare: Sofie Sarenbrant

Förlag: Bookmark Förlag (2022)

Antal sidor: 442

Stockholms stad breder ut sig som en kuliss med sina sprakande höstfärger. En slående utsikt, tills kriminalinspektör Emma Sköld stannar med blicken på en kvinna som balanserar på fel sida om räcket på Västerbron. En vindpust tar tag i det långa mörka håret och Emma håller andan. Hur ska hon hindra kvinnan från att hoppa och falla fritt tjugosex meter, rakt ner mot en säker död? Och inte bara hon, utan även spädbarnet i hennes famn.

Själsfränden lär vara Sofie Sarenbrants tionde bok om polisen Emma Sköld. Jag har läst två av dem tidigare: Avdelning 73 och Mytomanen. Dessutom har jag läst Bakom din rygg av författaren.

I den här romanen tar Sarenbrant upp flera svåra ämnen som självmord och filicid (föräldrar som dödar sina barn). Dessutom har hon skapat en organisation med en karismatisk ledare som i mångt och mycket liknar en sekt. En osund miljö som förgiftar människors sinnen.

Boken innehåller flera berättelser som utspelar sig samtidigt. Vi har historien om den unga kvinnan med bebisen som står i begrepp att begå självmord. Samtidigt får polisen utreda om det finns en hotbild mot det lilla barnet. Dessutom har en mördare rymt från Hall; det är en före detta polischef som drivs av ett patologiskt hat mot Emma Sköld.

Det är en riktigt spännande historia som Sofie Sarenbrant har skapat. Precis som i andra av hennes böcker är kapitlen korta, vilket ger fart åt berättelsen och man bara måste läsa ett kapitel till.

En riktigt bra psykologisk spänningsroman med andra ord. Läs den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar