tisdag 6 juni 2017

Bakom din rygg

Titel: Bakom din rygg
Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Bookmark Förlag (2017)
Antal sidor: 393

Bakom din rygg av Sofie Sarenbrant utspelar sig på en frisersalong. Allt förändras när Angelina börjar jobba på Salong De Luca, Östermalms hetaste frisörsalong. Ägaren Stefano har bara ögon för henne och ser inte längre åt sin kollega Jenny. Driven av svartsjuka bestämmer sig Jenny för att ta reda på vem som döljer sig bakom Angelinas perfekta fasad.
Samtidigt hittas en av salongens kunder mördad, och det dröjer inte länge förrän ytterligare ett dödsfall sker. Under den välpolerade ytan utvecklas ett farligt psykologiskt spel som hotar att ödelägga liv. Misstankarna växer sig allt starkare, men sanningen avslöjas inte förrän det är alldeles för sent.

Det här är en riktigt spännande bok. Här dör flera av salongens kunder. Finns det ett samband? Och vad kan motivet vara? Sarenbrant har valt ett intressant grepp där hon låter de tre frisörerna Stefano, Angelina och Jenny omväxla som huvudpersoner i kapitlen. Man får samma historia berättad, men från olika personers perspektiv, och då förstår man att allt är mer komplext än man kanske tror till en början. Kapitlen är korta, och de blir ännu kortare mot slutet. Det gör att tempot och därmed spänningen stegras. Ett mycket bra grepp som gör denna bok till en riktigt läsvärd spänningsroman.

På minussidan finns det ibland klichéartade språket. "Det gör vi", svarar hon och känner tydligt hur Stefanos besvikna blick bränner i ryggen när hon lämnar köket. Men snälla nån, man kan inte känna en besviken blick bakom ryggen!

Men står man ut med klichéerna är Bakom din rygg som sagt riktigt läsvärd.

kaosutmaningen får denna bok svara mot punkt 34: En hypead bok.

2 kommentarer:

  1. Jag erkänner att jag blev lockad att läsa den här boken på grund av den massiva reklamkampanjen. Den var dock litet väl enkel i sitt upplägg, och även språk, tyckte jag. Jag blev inte direkt överväldigad, men det var avkopplande läsning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, språket lämnade en del övrigt att önska.

      Radera