tisdag 13 juni 2017

Veckans utmaning - Konstverk vi älskar

Tisdag och dags för en utmaning från Kulturkollo. Så här skriver Viktoria: Så var det dags för veckans utmaning och denna vecka pratar vi konst här på Kulturkollo. Det betyder naturligtvis att det blir en extra konstnärlig utmaning och den här gången vill vi helt enkelt veta om ni har något konstverk som ni brinner lite extra för. En tavla på väggen där hemma kanske? Ett konstverk som ni återkommer ofta till eller har tänkt mycket på?

Någon gång på 1980-talet var jag i Rom. Givetvis besökte jag då Peterskyrkan. Flera gånger faktiskt. Det var så otroligt mycket att ta in. Och där finns ett av världens vackraste rum - det Sixtinska kapellet. Det är påvens privata kapell och det används även vid konklaverna. Takmålningarna är gjorda av Michelangelo, som låg uppe på en ställning och målade. Då gäller det att veta hur man har tänkt sig resultatet, eftersom man inte kan ta några steg bakåt för att titta. Bland övriga konstnärer finner vi bland annat Botticelli. Det blir helt enkelt inte mycket bättre än så här!

8 kommentarer:

 1. Den skulle jag vilja se någon gång.

  SvaraRadera
 2. där finns mycket fin konst - bakom tjockt glas, vakter, man kommer inte nära

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, man kommer inte nära av förklarliga skäl. Men takmålningar är tänkta att beundras på avstånd.

   Radera
 3. Målningar gjorda för en viss plats ger verkligen det illa (stora) extra!

  SvaraRadera
 4. Det är en plats som nästa överväldigar en, jag minns att jag var snurrig när jag gick ut (det var dessutom varmt och ganska trångt). Liknande känsla har jag fått i Florens, det tar liksom inte slut på det vackra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt fantastiskt! Och absolut överväldigande!

   Radera