söndag 4 juni 2017

En smakebit på söndag - Äventyrliga hjärtan

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Flukten fra virkeligheten. Boken jag läser just nu heter Äventyrliga hjärtan och är skriven av Jakob Sverker. Det är sista delen i Europatrilogin.

Hur kan en vanlig tjej på väg mot en lysande karriär inom marknadsföring förvandlas till en kallblodig krigare? Finns det en hemlig och mäktig nazistisk organisation som utnyttjar kriserna för att skapa ett auktoritärt och intolerant Europa?
Ett sms får Carl- Henrik att i all hast resa till Berlin. Madeleine får hjälp från oväntat håll på sin färd genom Europa. Organisationen FEF är henne hack i häl i jakten på hemligheten och planerar dessutom ett attentat för att skapa kaos och tillintetgöra demokratin. Kommer någon att kunna stoppa dem?

Smakbiten är hämtad från inledningen på sidan 7:
Rummet var vackert möblerat i en stil som härrörde från första hälften av 1900-talet. Hyllorna var fyllda av inbundna böcker, prydnadsföremål i glas stor på hurtsarna och motiven på tavlorna var kitschiga och grälla. Ett typiskt rum på ett centraleuropeiskt pensionat för sjuttio år sedan.
Det enda som störde intrycket var att plywoodskivor spikats för de höga fönstren och att lysrören i taket gav ifrån sig ett skarpt sken som knappast gjorde tapeterna, mattorna och möblemanget rättvisa.
Carl-Henrik satt i en bekväm fåtölj med en uppslagen bok i knät. Till höger stod ett bord med fler böcker och en tebricka. Kannan var mörkbrun och det ångade ännu lite ur pipen.
-Vad vill ni, egentligen? skrek han och riktade blicken mot en högtalare som satt mellan dörren och en tavla föreställande ett böljande hav i kvällssol.

PS. Jag vill gärna uppmärksamma er på min födelsedagstävling!

24 kommentarer:

 1. Det verkar vara en spännande trilogi men inte något som står på min läslista just nu - den är redan alldeles för lång!

  SvaraRadera
 2. spännande smakebit! tack för den

  SvaraRadera
 3. Tack för smakebiten! Har sett dessa böcker på lite olika bloggar, men har inte bestämt mig om jag ska läsa dem eller inte.

  SvaraRadera
 4. Den smakbiten gjorde mig nyfiken, tack för den! :)

  SvaraRadera
 5. Tack för smakebiten, inte läst dessa böcker men sett dem på bloggar

  SvaraRadera
 6. Tack för spännande smakbit!

  SvaraRadera
 7. Låter som något för mig. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas du låter dig väl smaka ;)

   Radera
 8. Tack för smakbiten. En trilogi jag bara hört talas om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är annorlunda på ett bra sätt.

   Radera
 9. Den här trilogin har jag gjort en mental anteckning om, men jag behöver inte fler serier nu. Färre är vad jag behöver :)

  SvaraRadera
 10. Spännande, tänk om man bara haft mer tid att läsa allt man blev nyfiken på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, det vore väl en nåd att stilla bedja om 😇

   Radera
 11. Det var en spännande trilogi. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera