måndag 23 juni 2008

Romantik???

Roade mig med att läsa igenom lite äldre inlägg på Samas blogg. Där skriver hon att hon hittat de norska reglerna till romantävlingen. I dessa står det att det ska vara en romantisk underholdingsroman. Vad då romantisk? Jag har ju bara läst de svenska reglerna, och där stod det då inget om romantik. Hur sjutton ska jag få min 70-åriga huvudperson (som dessutom har en karl där hemma) att plötsligt bli romantisk?

Ja ja, jag får väl skriva den här kortromanen, och sedan skriva en till på annat tema.

5 kommentarer:

 1. Detta kan tyda på att de redan har bestämt sig för att utse en norsk, en dansk, och en svensk författare till de tre medaljplatserna, allt för brödrafolkens väl.

  Även om jag hoppas att tre från Romanloppet hamnar på prispallen skulle säkert läsarna i Norge och Danmark ta fram facklor, högafflar och yxor om det visade sig att tre svenskar kammade hem alla vinsterna.

  Kanske är det därför som tidningen inte har varit så noga med att utforma likalydande tävlingsregler i de tre olika länderna?

  SvaraRadera
 2. Kan ju vara möjligt. Fast alla tre pristagarna ska väl publiceras i alla tre länderna.

  Men du har säkert rätt i att det nog blir medaljörer från tre länder. Det är nog ingen tillfällighet att det är tre priser.

  Bara det inte går som bokförlaget Forums och Expressens stora romantävling för något år sedan, där man efter att ha fått in en massa bidrag beslutade sig för att ingen vann...

  SvaraRadera
 3. Varför inte ringa och fråga fictionredaktör Sara Hemmel på Hemmets Journal vad som gäller?

  SvaraRadera
 4. Ja Håkan, du har nog rätt, en vinnare från varje land är högst troligt.
  Jag tänker safe:a och köra på romantik för säkerhetsskull :)

  SvaraRadera
 5. Jag försökte ringa Sara Hemmel, men hon är bortrest. Då mejlade jag till HJ:s redaktion istället, men de svarar inte! :-(

  SvaraRadera