söndag 29 juni 2008

SÅ ska en HJ-roman skrivas!

Jag köpte Hemmets Journal idag. Tänkte se hur deras följetonger ser ut. Jag fann en roman som heter Ödets dyrbara gåva." Så här lyder resumén:

LADY HARVEY har fött ett barn, dottern HOPE, utom äktenskapet, och hon tror att barnet var dödfött. Fadern är kapten ANGUS PETTIGREW. Husan NELL tar med barnet till sina föräldrar MEG och SILAS, där Hope växer upp. Under en period blir Hope lekkamrat med RUFUS, legitim son till lady Harvey och SIR WILLIAM. Men så bestämmer sir William att Rufus i stället ska umgås med andra pojkar, och Hope är inte längre välkommen. När Hope är tolv år dör Meg och Silas i tyfus, och Hope flyttar hem till Nell och hennes man ALBERT, i grindstugan på Briargate. Men Albert är en tyrann och hustrumisshandlare, och äktenskapet med Nell har aldrig blivit fullbordat. När Hope en dag inte hinner laga middag till Albert tar han struptag på henne och slår henne. Nell konfronterar honom och säger att om han inte slutar slå Hope och henne tänker hon avslöja att Albert aldrig har legat med henne. Han gråter och säger att han önskar att han var som andra män, och Nell veknar och tänker att det kanske ändå finns hopp för Albert.

Det är alltså så man ska skriva för att ha en chans i deras romantävling. Alla som vill skriva en roman i liknande stil som "Ödets dyrbara gåva" räcker upp en hand nu........ Jo, jag sade att alla som vill skriva en roman i liknande stil som "Ödets dyrbara gåva" räcker upp en hand nu. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar