lördag 12 mars 2016

Delhis vackraste händer

Titel: Delhis vackraste händer
Författare: Mikael Bergstrand
Förlag: Norstedts (2011)
Antal sidor: 378

Delhis vackraste händer av Mikael Bergstrand är en bok som jag köpte på bokrean 2013, men av någon outgrundlig anledning kröp den in i bokhyllan och gömde sig. Nu har jag dock hittat den och dessutom läst den.

När Göran Borg inte surfar på en blogg för fotbollsnördar tänker han på sin exfru Mia. Karriären har gått i stå, hårfästet klättrar målmedvetet uppåt och byxlinningen spänner över magen.
Men så knackar det på dörren och in stiger Yogendra Singh Thakur, Yogi kallad. En indisk textilexportör i sina allra bästa och mest underbara år, om han får uttrycka det själv. Yogi tar med Göran på en yttre och inre resa till Indiens myllrande huvudstad New Delhi.

Det är en riktigt underhållande bok om en man som, trots att han inte alls ville åka till Indien till att börja med, börjar ett nytt liv. För i Indien finner han nämligen kärleken igen. Men det gör väl inte livet mindre komplicerat.

Detta var en bok att vila ut i, efter att jag läst Ung i ghettot som handlade om nazisternas utrotning av Polens judar. Delhis vackraste händer var lättläst och jag satt mest och småmyste hela tiden.

Kaosutmaningen får denna bok svara mot punkt 2: Läs första delen i en serie/trilogi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar