lördag 26 mars 2016

Det där med refusering

Alla som skickat in alster till förlag vet hur det kan bli. Ett tack för att de fått läsa manuset, men tyvärr passar det inte i deras utgivningsplaner.

Det kan vara förödande för självförtroendet. Därför är det roligt att J.K. Rowling delar med sig av sina erfarenheter. Denna författarinna som sålt flera hundra miljoner böcker blir fortfarande refuserad. Ett förlag rådde henne att gå en skrivarkurs!

Läs mer här och följ gärna länken i artikeln.

2 kommentarer:

  1. Intressant artikel. Kanske ligger det till så att just den förläggaren inte "talar" samma språk som Rowling? Hennes skrivsätt kanske inte tilltalar denne? Tror du hon hade blivit nekad om hon inte använt pseudonym? Det finns så mycket som man inte får reda på genom att enbart läsa någon annans refuseringsbrev. Harry Potter-serien har kanske mycket förlaget att tacka för sin succé? Rowling stod för grundidén, men vad det blev till arbetade de kanske fram tillsammans. Det ger ju åtminstone en annan hopp att kunna bli antagen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är tämligen säker på att förlaget hade nappat om de vetat vem hon var. Eftersom hon är så känd, kan förlaget räkna med att sälja hennes böcker bara på namnet.

      Radera