torsdag 4 februari 2021

Helgfrågan v. 5

Helgfråga från Mias bokhörna. Mia har dragit på sig polisuniformen :) Helgfrågan lyder:

Vi som läser mycket, blir vi lite språkpoliser?

Bonusfråga: Hur är det med er, snöälskare eller?   

Det beror kanske på vad man menar med språkpolis. Jag är faktiskt med i en grupp på Facebook som heter "Språkpoliserna Högkvarter - Fråga oss!" så jag är kanske en sådan :D Men för att vara lite seriösare i mitt svar - läser man mycket så får man en viss språkkänsla. Den behöver jag inte använda för att klanka på andra, men man kan ju bli irriterad på vissa böcker som är fyllda med felaktigt använt språk. Jag har ju lite svårt för Jens Lapidius, även om jag vet att han avsiktligt försöker efterlikna det språk som används av förortsgangstrar.

Jag är nöjd med den mängd snö som finns där jag befinner mig, strax utanför Karlstad. Det är vitt, vilket lyser upp i vintermörkret. Någon mer snö behöver jag inte. Däremot tycker jag att det är lite onödigt kallt. Just nu är det -14.

10 kommentarer:

 1. om någon frågar så svarar jag, men annars gillar jag inte att rätta folk, snöskottning i frisk luft är gratis motion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gratis motion, jo, men snön kan vara väldigt tung ibland.

   Radera
 2. det verkar vara en kul grupp! jag förstår inte vad det är för farligt med språkpoliser. de behövs verkligen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så länge man är beredd att inse att understundom kan vara en själv som har fel.

   Radera
 3. Ja men visst är det onödigt kallt, elmätaren tickar för fullt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och nu säger de att vi ska låta bli att dammsuga för att elen inte räcker. Men låt då bli att stänga kärnkraftverk!

   Radera
 4. Jag tycker man kan vara språkpolis om man är villig att utsättas för detsamma från andra. För alla gör ju fel ibland.

  SvaraRadera
 5. Ja, tvåsiffrigt minus är verkligen onödigt kallt, hoppas det ger sig snart. Vill att det ska sluta snöa också, bara vräkt ner här, verkar inte finnas någon hejd på det när det väl börjat. Tråkigt om vi inte skulle få ha ett utbyte kring ord och språk, uppfattar inte "språkpolis" som något negativt.

  SvaraRadera