onsdag 10 februari 2021

Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Titel: Eld

Författare: Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Förlag: Rabén&Sjögren (2012)

Antal sidor: 634 

De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse. Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.

Eld är andra delen i Engelsforstrilogin. Den första är Cirkeln. Fem av de sju utvalda finns kvar. Tillsammans måste de bekämpa demonerna. Om de förlorar kampen är apokalypsen här. Samtidigt har de alla de bekymmer som tonåren inrymmer. Rädslan att inte duga, att inte accepteras. Och framför allt detta att inte få den man älskar.

Mitt i allt detta har en ny rörelse bildats i staden. "Positiva Engelsfors" leds av några karismatiska människor som får med sig allt fler. Budskapet är att allt blir bra om du bara tänker positivt. Går något fel så beror det på dig själv och att du haft negativa tankar. (På något vis får det mig att tänka på Livets Ord.) Alla verkar så glada, men ändå är det något som känns fel.

Boken är väl tänkt för ungdomar och unga vuxna, men jag tycker verkligen om den. Den är verkligen spännande. De utvalda försöker få veta vilka de kan lita på och vilka som är deras fiender, och det är inte alltid lätt. Insatserna är höga.

kaosutmaningen får denna bok svara mot punkt 39: Läs en bok på över 500 sidor.

2 kommentarer:

  1. Har förstått att man borde läsa den här serien.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska man läsa en bok på över 600 sidor (som dessutom bara är en av delarna i en trilogi), då måste den vara bra, och det är den.

      Radera