söndag 26 september 2021

En smakebit på søndag - Perfect Day

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Betraktninger. Boken jag läser heter Perfect Day och är skriven av Torbjörn Löwendahl.  

Baksidestexten

Det är en klen tröst att veta vem som ligger bakom pandemin när min kärlek är förlorad. Spillrorna av Linköpings befolkning bråkar om makten medan jag söker bekräftelse som revolverman. Men döden har länge vandrat vid min sida.

(Perfect Day är den andra delen i serien Stayin' Alive där människan får betala priset för sin respektlöshet mot naturen.)

Smakbiten är hämtad från sidan 51:

Den gamla kvinnan vaggade från sida till sida och vi föll in i hennes lunk. Hennes käpp lämnade djupa spår i gräsmattan av tyngden som för att vittna om den möda Dagmar hade att ta sig fram. Hon stannade till vid kroppen efter den vildsinte schäfern.

"Nu får du vila, Maximilian. Nu får du vila."

Hundens bruna ögon var matta och tungan hängde ut ur munnen där de gula tänderna stack ut från infekterat tandkött. Jag såg inget vackert i kadavret. Det var en fallen fiende som hade skadat Andreas helt i onödan, men även Maximilian hade varit en bedårande valp innan han växt upp. Vi har alla varit söta i våra föräldrars ögon.

19 kommentarer:

 1. Den har jag precis läst 🙂 Tyckte nog mer om denna än den förra.

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten! Tror inte den är något för mig.

  SvaraRadera
 3. Tack för smakebiten, den boken ar jag sett på olika bloggar men ej läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den har dykt upp på flera ställen.

   Radera
 4. Den här har jag läst om inne hos Monika. Annars hade jag nog inte känt igen den ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett litet förlag som ger ut den. Författarens eget skulle jag tro eftersom förlaget heter Lionvalley Publishing och han heter Lejondahl :)

   Radera
  2. Jag får korrigera det där. Han heter Löwendahl, men Löwen är som bekant lejon på tyska.

   Radera
 5. Jag gillar dystopier men fick ingen bra känsla för det kapitlet du delade. Kanske var det schäfern? Jag har mycket svårare att läsa om djur som dödas än om människor!
  Tack för smakbit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till skyttens försvar ska sägas att det var hunden som gick till anfall.

   Radera
 6. känner igen både författare och titel. gillar inte omslaget. det inbjuder inte. men jag har kanske fel. det har hänt någon enstaka gång tidigare.👀 tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt nog är det, förutom titeln, ett exakt likadant omslag somtill första boken.

   Radera
 7. Jeg likte setningen "där människan får betala priset för sin respektlöshet mot naturen" :-) Jeg er veldig glad i dystopier, så disse havner på min svenske leseliste!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det här är verkligen en dystopi. De flesta människorna har dött. Det postiva kan väl vara att det ger en ny chans för andra arter.

   Radera
 8. Det är alldeles som smakbiten säger, alla är söta för sina föräldrar.

  SvaraRadera
 9. Kände varken till boken eller författaren. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera