måndag 13 april 2015

Har nån sett en hipster?

Är det nån som har sett en hipster? Jag läser ofta om sådana, men har inte riktigt förstått vad det är. I Sverige lär de i alla fall finnas på Söder i Stockholm, och vanliga kännetecken lär vara (i vart fall för hannarna) skägg, storrutig flanellskjorta och ålderdomliga kläder (lite som amishfolket antar jag). De tycker om surdegsbröd och de förnekar själva att de är hipsters.
Jag bildgooglade på hipster och hittade mannen till höger. Han har inte storrutig skjorta, men det kanske kan finnas vissa variationer.
Annars är det så att det är viktigt för hipsters att de är originella, men i sin jakt på originalitet blir de lustigt nog tämligen uniforma.
I en artikel i DN idag står det att det finns speciella resmål som är väldigt populära bland hipsters. Dit kan de åka och träffa andra hipsters, som själva inte vet att de är hipsters.
Ett av de populäraste hipsterresmålen är Stockholm, så de svenska hipstrarna behöver inte resa någonstans alls.
Det sägs att hipsterkulturen är på väg att dö ut. Jag kanske borde åka till Stockholm och försöka få syn på några innan de är borta. Jag missade mammutarna, så den här gången borde jag kanske hålla mig framme lite bättre. Jag kan ju ta mig till Söder och lägga en bit surdegslimpa på en parkbänk och se om jag kan locka fram några. Hur ser hipsterhonorna ut förresten?

6 kommentarer:

 1. allvarliga unga män som inte fuskar med kvalite

  SvaraRadera
  Svar
  1. På riktigt? Eller är det unga män som tar sig själva på stort allvar?

   Radera
 2. missade du papputarna också?

  SvaraRadera
 3. hipster 4-pack för 99 kr såg jag i affären, såg ut som linne för flickor, det stod också crossbow, banden gick i kors...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har svårt att tro att en riktig hipster klär sig i nåt som kan köpas i fyrpack ;)

   Radera