fredag 9 oktober 2015

Saudiarabien vill inskränka tjeckisk yttrandefrihet

En ny tjeckisk översättning av Salman Rushdies roman Satansverserna borde förbjudas, enligt Saudiarabien som kallat till sig Tjeckiens ambassadör i Riyadh. Boken "förvränger islam" enligt en talesman för saudiska utrikesdepartementet.

Om Saudiarabiens tolkning av islam är den rätta vill då jag inte ha något med den vidriga religionen att göra. Saudiarabien är en fruktansvärd diktatur, vars rättsskipning grundas i sharia, vilket utrikesminister Margot Wallström benämnt "medeltida".

2 kommentarer:

  1. Islam är inte en vidrig religion lika lite som kristendomen är det. Det är en del av dess uttolkare och utövare som är vidriga, och det är en annan sak.

    SvaraRadera
  2. Jag skrev: OM Saudiarabiens tolkning av islam är den rätta vill då jag inte ha något med den vidriga religionen att göra. Jag blir bara glad om framträdande imamer kan säga att de motsätter sig den saudiarabiska tolkningen.
    I Karlstad planerar den muslimska kulturföreningen att bygga en ny moské. Jag har ställt frågan till dem om de tar avstånd från sharia, sex med barn och Muhammeds ord att alla judar ska dödas. Det ville de inte göra.

    SvaraRadera