fredag 28 april 2017

Bokbloggsjerka 28 april - 1 maj

Bokbloggsjerka i regi av Annikas Litteratur- och kulturblogg. Så här lyder veckans fråga:

Vilket bokförlag ligger dig varmast om hjärtat och varför?

Men jisses vilken svår fråga! Jag väljer aldrig bok efter förlag, utan är jag intresserad av en bok så köper/lånar jag den alldeles oavsett vilket förlag som gett ut den. Men jag kan väl ändå nämna två förlag bara därför att.

Jag har nyligen läst den fantastiska romanen Någonstans brister himlen och just nu håller jag på med Italienska nätter. Båda böckerna är utgivna av Historiska media och jag inser att detta nog är ett förlag som ger ut precis den sortens böcker som jag tycker om.

Och så måste jag givetvis nämna FramSteget Bokförlag, eftersom det är hos dem jag har givit ut min egen roman Skam ;)

16 kommentarer:

 1. Tyckte också att det var en svår fråga då jag egentligen inte tänker på förlaget så mycket i val av böcker/ljudböcker. Och jag läser så många olika slags böcker från olika förlag. Historiska media har jag läst flera bra böcker från.

  SvaraRadera
 2. Finns många bra förlag och i bland passar utgivningen mig och i bland inte!

  SvaraRadera
 3. Innan jag började bokblogga hade jag ingen större koll på förlag, men jag är ju den typ av människa som till och med håller koll på filmregissörer så att... ;)

  SvaraRadera
 4. Brukar inte heller direkt gå efter förlag när jag väljer bok. Men visst finns det vissa förlag som jag ändå känner med mig att "de där, de brukar ge ut böcker jag gillar" =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man borde kanske hålla mer koll på förlagen.

   Radera
 5. Historiska Media passar mig också.

  SvaraRadera
 6. Historiska Media gillar jag förstås ;)

  SvaraRadera
 7. Visst, man väljer ju bok utifrån vad som verkar intressant, inte utifrån vilket förlag som ger ut boken. Var dock under lång tid med i föreningen Ordfront, fick då köpa billigare böcker från Ordfront förlag, blev någon sorts favoritförlag då faktiskt. Men nu blir det en salig blandning. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får ofta leta för att hitta vilket förlag boken kommer från 😉

   Radera
 8. Har nog aldrig valt bok p g a förlaget.

  SvaraRadera