fredag 7 april 2017

Lite tråkigt tycker jag att det är...

...när man skickar en vänlig mejlförfrågan till bokbloggare om de vill ha ett recensionsexemplar och man inte får något svar. Jag tar inte illa upp om den jag frågar inte vill ha det. Det kan bero på många saker: Tidsbrist, fel genre och mycket annat. Men man kunde väl få ett enkelt "nej tack" som svar.

14 kommentarer:

 1. Det har hänt oss alla, skulle jag tro. Jag tycker också att det är konstigt att inte svara alls. Det hör väl ändå till god ton, tycker man.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, särskilt när det är bloggare vars bloggar man ofta besöker och som besöker ens egen blogg.

   Radera
  2. PS. Vad roligt att du ska komma till Karlstad i sommar. Tyvärr tillhör jag ju inte målgruppen för litteraturlägret :D

   Radera
  3. Ja, det ska bli jättekul. Hehe, nej inte den omedelbart tänkta målgruppen, nej:)

   Radera
 2. (inte alltid jag svarar på dylika mejl, förlagen väntar inget svar)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, förlagen är en annan sak.

   Radera
 3. Jag svarar alltid om författaren mejlar mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Föredömligt. Författare är också människor ;)

   Radera
 4. Jag hoppas du inte menar mig, för om det är så har jag missat helt och hållet på att jag kan ha fått ett mail, jag är urkass på att kolla mailen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej då, jag menar inte dig ;)

   Radera
 5. Här är en recension:
  www.gothenburgcity.wordpress.com/2017/04/07/sveriges-nye-deckarkung-robert-warholm-imponerar-med-romanen-skam/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! En recension värd att ramas in!

   Radera
 6. Jag tillhör de som är dålig att svara på mejl. Jag kollade min mejlbox bara för skojs skull nyss, jag har just nu 375 olästa mejl totalt och i snitt får jag 65 mejl om dagen till min jobbmejl, bloggens mejl och min privata mejl. Jag driver eget företag som frilansjournalist, därav väldigt mycket mejl, det är allt från jobbförfrågningar till nyhetsbrev. Nu som föräldraledig till fjärde barnet har jag inte en chans att hinna beta av mejlen i samma takt som nya mejl kommer in och tyvärr måste man prioritera när man också har lite datortid som föräldraledig. Ska jag skriva recensioner eller beta av mejlen, ska jag svara på jobbrelaterade mejl där jag riskerar att tappa uppdragsgivare om jag inte upprätthåller en bra relation eller ska jag läsa reklammejl. Ska jag jobba under tiden barnen sover eller ska jag läsa. Ständiga prioriteringar och val som måste göras i vardagen. Även om det tar bara 1-2 minuter att svara på ett mejl så kan hantering av 65 mejl om dagen snabbt bli till en timme och har man då ett barn som bara sover en timme om dagen så är det inte alltid det som man vill/kan lägga tiden på. Bokbloggare är ju inte heller som tidningsredaktioner eller förlag, där man faktiskt har betalt för att bland annat svara på mejl och upprätthålla relationer utan de flesta har ju bloggen som ett intresse som kanske inte prioriteras allra högst om man måste välja mellan betalt jobb, familj och blogg. Jag har ingen aning om vem du menar med ditt inlägg eller bakgrunden bakom, men jag ville belysa att det kan finnas många anledningar till varför man inte svarar, det handlar inte alltid om nonchalans.

  SvaraRadera