tisdag 25 april 2017

Inga fler sjukdomar tack

När jag duschade i söndags märkte jag att det fanns en knöl i pungen som inte funnits där förut. Jag vet inte hur det är med er, men jag blir väldigt orolig över såna saker. Naturligtvis är cancer det första jag tänker på. Det kom nog en liten tår i ögonvrån.

Jag tycker att jag har haft min beskärda del av sjukdomar och sjukhusvistelser så att det räcker ett tag. Lungemboli 2012 och stroke 2014.

Igår fick jag komma till vårdcentralen och träffa en läkare. Hans diagnos blev infektion, så jag fick ett recept på antibiotika. Men för säkerhets skull skrev han en remiss till radiologmottagningen så att de får göra en ultraljudsundersökning.

Förhoppningsvis är läkarens diagnos riktig. Infektion som behandlas med antibiotika känner jag att jag kan hantera.

6 kommentarer:

 1. Och OM det nu inte är en infektion, så har du ju upptäckt knölen tämligen omgående. Det är alltid bra! Man ska ha koll på sin kropp och notera avvikelser, inte gå för länge med något. Hoppas du får komma till radiologen omgående, så du slipper gå med det här orosmolnet hängande över dig! Kram från mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var därför jag ringde vårdcentralen redan på måndagen och dit fick jag ju komma direkt. Och visst ska man hålla koll på sin kropp. Det naturliga förfallet kan man inte göra så mycket åt, men eventuella sjukdomar är det bäst att man upptäcker i tid.

   Radera
 2. allvarliga saker, bra att kolla direkt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, som det sägs på engelska: Better safe than sorry!

   Radera
 3. Men fy....ovälkomna knölar ska man hålla koll på. Jag håller mina tummar för dig...

  SvaraRadera