tisdag 4 april 2017

Veckans utmaning - Om du vore min...

Det är tisdag och dags för en utmaning hos Kulturkollo. Så här skriver Carolina: Veckans utmaning handlar om vilket djur du själv skulle velat plocka ut till verkligheten och ha som ditt eget, och frågan lyder alltså kort och gott:

Om du kunde få ett husdjur du läst om i någon bok eller sett om i någon film till ditt alldeles egna och väldigt verkliga husdjur? Vilket hade du då valt eller varför?

Jag är ju så tråkig, så jag har ju aldrig haft något husdjur. Jag räknar inte de stackars fiskarna som simmar omkring i vårt vanskötta akvarium...

Det husdjur från en bok som jag kommer att tänka på är inte påhittat, utan ett livs levande djur omskrivet i en bok. Jag tänker givetvis på gatukatten Bob.

Tänk att det finns djur som är så oerhört kloka och trofasta som han. Katter sägs ha låg intelligens, men när man läser om Bob så vet jag inte. Han verkar smart.

Men allt faller på att jag har en viss överkänslighet mot katter. Jag tycker om dem, men kan inte leva med em.

9 kommentarer:

 1. Katter är väldigt intelligenta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grisar lär vara intelligentare, fast jag har hellre en katt i knät än en gris.

   Radera
 2. Gatukatten Bob har jag tänkt läsa om många gånger men det har ännu inte blivit av. Jag har den liggande som ljudbok i min Storytelbokhylla också, så kanske snart ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst två av böckerna. De är goa ;)

   Radera
 3. dottern planterade en katt här så vi är ju under belägring

  SvaraRadera
 4. Vi har ju katter och även andra djur. Jag har aldrig hört tidigare att katter skulle ha låg intelligens, men det skulle kunna förklara varför vår innekatt aldrig lär sig att hon inte får gå upp på bord, inte bör gå framför fötterna så att man snubblar över henne, inte får väcka mig varje morgon vid fem genom att jama ihärdigt och om inte det får effekt, sätta klorna i mattan nedanför sängen så att den lyfter och sedan släppa taget så att det smäller i golvet när mattan landar igen... Underbara liv med husdjur ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säger man såna saker om katter brukar ofta kattägare bli arga och tro att man tycker illa om katter, men jag tycker om katter även om jag inte tror att de är världens smartaste djur.

   Radera
  2. I den här filmsnutten listas de 25 intelligentaste djuren. Katten kommer på plats 10, och det är väl inte så pjåkigt. Men på plats 9 finns ekorrarna.
   http://myscienceacademy.org/2013/06/05/25-most-intelligent-animals-on-earth/

   Radera