fredag 7 april 2017

En första recension

Jag skulle ju ljuga om jag sade att jag inte är spänd på vad läsare kan tänkas tycka om boken. Idag ligger den första recensionen ute på nätet. Det är Göteborgsförfattaren Håkan Tendell som läst Skam och recenserat den på sin blogg. Här är ett par utdrag ur recensionen:

Skam är en riktig kvalitetsprodukt. Det är en spännande deckare. En page-turner. De misstänkta blir fler och fler allteftersom bokens kapitel kastar sig fram och tillbaka i det sena artonhundratalet. När jag i la grande finale ställs inför faktumet att läser jag en sida till kommer jag att få reda på hur stackars Olga bragtes om livet vill jag först pausa i hopp om att den sköna känslan av högspänning ska bestå för evigt, men till slut ger jag vika för andra krafter inom mig som kräver att få veta svaret. Läs! Läs!

Och som avslutning:

Utöver vad som tidigare nämnts om Skam är den drygt tvåhundrasidiga romanens kärlekstrassel till viss del av den komplicerade art som man finner i till exempel Tolstojs mästerverk Krig och fred. Det är min övertygelse att Warholm med sin kunskapsrikedom och författarådra har kapacitet att i framtiden skriva ett verk av samma dignitet.

Hela recensionen återfinns här.

4 kommentarer: