lördag 18 november 2017

Hemma igen!

Nu är jag hemma efter att i två dagar ha suttit i en monter på Värmlands Bokfestival. Det var första gången jag varit med som författare. Jag fick även framträda på scen och berätta om mina böcker, intervjuad av Karina Johansson. Riktigt roligt.

Det enda negativa med att själv vara utställare är att man inte kan gå runt och se vad som finns i alla de andra montrarna. Det är så många utställare. Jag tycker det är imponerande att det finns så många i Värmland som antingen är där med sina egna böcker eller som företräder författarsällskap eller andra föreningar.

Jag är mycket nöjd med utfallet för min egen del. Jag hade inte en aning om hur mycket jag kunde förvänta mig att sälja, men om jag inte räknat fel, så sålde jag 65 böcker och det var över förväntan. De flesta som köpte av mig, tog både Skam och Synd. En anledning till detta kan kanske ha varit att de fick rabatt om de tog två böcker ;)

Jag hade slagit in ett stort antal julklappar med julklappsetikett på. Det tror jag var lite fiffigt. Jag ropade till mig besökare och sade till dem att de säkert hade någon som de skulle köpa julklapp till, men som de inte vad de skulle köpa åt honom eller henne. Då föreslog jag att de skulle köpa en kriminalroman i värmländsk 1800-talsmiljö. Paketet var redan klart. De behövde bara skriva på etiketten till vem och från vem klappen var.

Edit. Jag kontrollräknade. Det var visst 70 böcker jag sålde!

4 kommentarer: