lördag 11 november 2017

Karina Johansson släpper ny bok

Sunneförfattarinnan Karina Johansson släpper en ny bok nästa helg i samband med Värmlands Bokfestival. Hon har tidigare givit ut flera deckare i Sunnemiljö: Bara en pärla, Utan egen vinning och Ett felsteg eller två. Den nya boken heter Resan tillbaka.
Olga bodde hos familjen Björksjö på Carlsborgs gård i många år, fram till en natt sommaren 1980 då herrgården brinner ner och familjen omkommer. Olga är säker på att någon tänt på. 37 år senare sänder hon tillbaka sitt barnbarn Ellinor till tiden före branden. Ska Ellinor lyckas förhindra branden?
Här gör jag en kort intervju med Karina inför boksläppet.

Du har gett ut flera deckare i Sunnemiljö. Nu ger du ut en bok som innehåller tidsresor. Håller du på att byta genre?
Jag varierar mig lite bara. Även denna historia kretsar kring en mordgåta liksom en kärlekshistoria, precis som mina andra böcker gör. Men så finns ju den här tidsresan. Jag fick idén till boken för ett antal år sedan, medan jag satt och skrev på en av mina mysdeckare. Den kom helt plötsligt från ingenstans och sedan dess har jag skrivit på den av och till. Och ju mer jag skrivit, desto mer förälskad har jag blivit i storyn och till slut var den bara tvungen att bli en bok. Ämnet är ju kittlande. Jag menar, vem skulle inte vilja göra en tidsresa?
Vilka har varit de största svårigheterna med att skriva den här boken?
Helt klart, utan konkurrens, momentet med tidsresan. Att få allting att stämma. För när min huvudperson Ellinor åker tillbaka till 1980, påverkar hon människorna hon möter på olika sätt. Och det kan förändra framtiden. Så det gällde verkligen att tänka efter, och tänka framåt. En kul utmaning.
Vilka tror du mest kommer att uppskatta "Resan tillbaka"?
Alla som gillar mordgåtor, kärlekshistorier och som tycker att en tidsresa kan sätta en extra krydda på en historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar