torsdag 14 mars 2019

Helgfrågan v. 11

Helgfråga från Mias bokhörna. Mia funderar över eventuella skillnader mellan mäns och kvinnors läsande. Helgfrågan lyder:

Ser mäns och kvinnors läsande olika ut?

Bonusfråga: Hur motionerar du?

Det är ju egentligen en hopplös fråga. Jag har aldrig varit kvinna. Möjligen är skillnaden att kvinnor läser betydligt fler böcker än män. Titta på kunderna i bokhandeln. Många kvinnor är det. För att få en man att läsa ska det väl vara en bok om Zlatan ;) Givetvis är undertecknad ett undantag :D

Så var det detta med motion. Två gånger i veckan är jag på en timmes motion i regi av Friskvården i Värmland. Det är egentligen hjärtmotion, och det är inget fel på mitt hjärta, men det fanns ingen annan grupp som passade mig. Jag tror att det är bra att gå på de passen, just därför att det är schemalagt och jag går dit. Det finns inte en chans att jag skulle ta på mig löparskor och springa längs gatorna. Den bästa motionen är den som blir av. Sedan blir det en del långpromenader, eftersom jag arbetar som dörrförsäljare.

24 kommentarer:

 1. att regelbundet röra på sig är. Viktigt, jag gillar Zlatan ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i dagens samhälle är det lätt att bli stillasittande.

   Radera
 2. Jag har jobbat på folkbibliotek och skolbibliotek och ser en skillnad i att killar/män helst läser manliga författare medan kvinnor läser både manliga och kvinnliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant. För ett par år sen kollade jag igenom vilka böcker jag läst under året och upptäckte att jag läst övervägande manliga författare. Då såg jag till att under året därpå öka antalet kvinnliga författare till böckerna jag då läste. Man får ju en del tips på bokbloggarna, och det är nästan bara kvinnor bland bokbloggarna.

   Radera
 3. Jag ser vissa skillnader i läsning i mitt jobb som att kvinnor till viss del läser mer och men samtidigt är det också individuellt. Promenader är skönt, vardagsmotion i jobbet är bra - jag rör mig mycket i mitt, sitter oftast bara kortare stunder, skönt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är bra att ha en ”ursäkt” för att röra på sig.

   Radera
 4. Bra med schemalagd motion. Men vad säljer du när du knackar på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemlarm. Så tänk på att vara snäll nästa gång det ringer på dörren och det står en larmförsäljare utanför 😉

   Radera
 5. Jag vet i alla fall en författare som både kvinnor och män läser nämligen Fredrik Backman. Kön till signering var hur lång som helst..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag tro. Det finns ju sport med i några av hans böcker 😄

   Radera
 6. Långpromenader är bra! :)

  SvaraRadera
 7. Schemalagd motion vore bra för mig. Men ändå svårt att få till när man reser mycket i jobbet.

  SvaraRadera
 8. All rörelse är bra så länge den blir av.

  SvaraRadera
 9. Det går ju bara att basera på det lilla urval en känner till. Mina elever har i alla fall tendensen varit så att killarna föredrar att läsa om killar. Tjejerna kan läsa om både och. Det har inte ändrats under de 18 år jag varit lärare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag var barn, var Wahlströms böcker för unga indelade i två kategorier - flickböcker och ungdomsböcker. Lustigt 🤔

   Radera
 10. Tror huvudsaken är att man rör på sig, inte att det måste vara en viss sort av motion. Vardagsmotionen är underskattad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det måste inte alltid vara så komplicerat.

   Radera
 11. Just precis, bästa motionen är den som blir av. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de där årskorten på gym som folk köper i januari och sedan inte utnyttjar är bara till glädje för dem som säljer dem.

   Radera
 12. Japp, bästa motionen är den som blir av!

  SvaraRadera