torsdag 21 mars 2019

Helgfrågan v. 12

Helgfråga från Mias bokhörna. Mia funderar den här gången över om det blivit svårare att få recensionsexemplar. Helgfrågan lyder:

Hur upplever du att det är? Något förlag som det är svårare att få recensionsexemplar ifrån?

Jag har inte funderat så jättemycket på detta. Det är sällan jag skriver till ett förlag och ber om böcker. Bookmarks förlag brukar ha vänligheten att skriva till mig och fråga om jag vill ha ett rec.ex av en viss bok. Oftast tackar jag ja, för de har många riktigt bra böcker. Ett tag upphörde förfrågningarna från dem och då skrev jag till dem och frågade om jag blivit bortplockad från deras lista. De blev jätteglada över att jag frågade dem om detta och såg genast till att jag fick nya erbjudanden.

Inget av de riktigt stora förlagen har någonsin frågat mig om jag vill ha ett rec.ex. Däremot kommer det förfrågningar från små förlag och ibland direkt från författaren. Verkar boken intressant tackar jag ja. Om jag från början känner att boken absolut inte passar mig, så avböjer jag vänligt. Det är inte rätt mot författaren/förlaget att ta emot en bok som jag redan från börjar känner att jag är helt ointresserad av, tycker jag.

8 kommentarer:

 1. kanske man försvann när man skulle aktivt tacka ja till allting

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också böckerna från Bookmarks förlag. Jag fick en bok från dem nu i veckan som jag tänkte via i bloggen under dagen eller i morgon.

  SvaraRadera
 3. Bäst med föregående förfrågan så man kan tacka nej om man inte alls tror det funkar, högre risk då för att recensionen inte blir tillräckligt rättvis p.g.a. bristande intresse. Men har såklart upptäckt många nya svenska författare och bra deckarserier genom spontanutskick också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer förfrågan från ett förlag så är det nog inte en direkt dålig bok. Är det författaren som frågar, så kan det vara ömsom vin, ömsom vatten.

   Radera
 4. Det är superbra när man får mejl först tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då kan man välja bort ett och annat.

   Radera