tisdag 13 augusti 2019

Tisdagstrion: Böcker jag ser fram emot att läsa

Bokbloggen Ugglan & Boken har en tisdagstrio, där det är ett nytt tema varje vecka, och vi uppmanas knåpa ihop vår egen trio. Denna vecka är temat böcker jag ser fram emot att läsa. Här följer min trio:


Som jag nämnt i ett tidigare inlägg ser jag fram mot att få läsa Ernest Hemingways Klockan klämtar för dig. Det är ju en klassiker och jag känner på mig att det kommer att bli en fin läsupplevelse.

Jag har läst två böcker av Hemingway tidigare. Först och främst Den gamle och havet. En mycket fin bok, som det även gjort en fin film av. Den boken sägs ha varit skälet till att Hemingway erhöll Nobelpriset i litteratur. Den andra boken av författaren som jag läst är Att ha och inte ha. Den kunde gärna ha förblivit oskriven.


Jag vill även läsa Anthony Doerrs roman Ljuset vi inte ser. Den köpte jag på bokrean 2018. Jag ska bara försöka hitta den. Någonstans här hemma finns den. Kan den ha gömt sig i bokhyllan. Det händer faktiskt att någon ställer in olästa böcker där ;)

Jag har hört mycket positivt om boken. Den roman av Doerr som jag faktiskt har läst, Grace, tyckte jag inte alls om, men Ljuset vi inte ser tror jag är mycket bättre.


Slutligen är jag lite nyfiken på Hungerns skörd av Nils Petter Löf. Boken släpps någon gång under hösten. Det är en dystopi om hur samhället vaknar upp till en bister och obeveklig sanning. Dålig ekonomi och ett förändrat klimat gör att samhället inte längre klarar av att se till att alla kan få mat.

32 kommentarer:

 1. Trevligt med klassiker, såg en bra filmatisering av Klockan klämtar för dig i svt ganska nyligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns mycket att hämta bland äldre böcker.

   Radera
 2. Ljuset vi inte ser tyckte jag om! Borde nog också läsa fler Hemingway, alltid trevligt med klassiker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas den är betydligt bättre än Grace!

   Radera
 3. hade en riktig Hemingway - period under studietiden. och jag har också sett filmatiseringen av Klockan klämtar för dig. minns inte att jag tyckte att Att ha och inte ha var så dålig. Harry Morgan var en tragisk figur som tiden sprungit ifrån. den siste i sitt slag. om jag minns rätt. Hungerns skörd låter intressant

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var Grace jag tyckte var dålig. Ja, jag är riktigt nyfiken på Hungerns skörd.

   Radera
 4. Hungerns skörd låter intressant, den ska jag hålla utkik efter. Ljuset vi inte ser har jag också hört mycket gott om, men än så länge har den stått i hyllan och väntat. Men någon gång ska den läsas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt nya böcker som ingen annan heller har läst är alltid lite spännande :)

   Radera
 5. Ljuset vi inte ser läste i slutet av förra året. Jag tyckte början var väldigt bra, sedan blev det lite samma likadant väldigt länge :)

  SvaraRadera
 6. Ljuset vi inte ser är jättebra :)

  SvaraRadera
 7. Ljuset vi inte ser tyckte jag mycket om. ;)

  SvaraRadera
 8. De två översta är så bra. Tack för tipset på den tredje.

  SvaraRadera
 9. Jag är en av de som inte föll pladask för Ljuset vi inte ser. Jag tycker den var bra, men har läst betydligt bättre böcker. Det ska bli spännande att höra vad du tycker om den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs INTE Grace av samme författare. Jag höll på att bli rent tokig på huvudpersonen!

   Radera
 10. Klockan klämtar för dig gjorde stort intryck på mig när jag läste den för mycket länge sedan. Ljuset vi inte ser kan jag rekommendera. Bra andra världskriget-bok med lite ovanligt grepp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemingways bok är nog ett säkert kort :)

   Radera
 11. jag tänkte i något skede läsa Ljuset vi inte ser, men det har inte blivit av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har ju inte blivit av för mig heller. Jag måste verkligen leta rätt på den!

   Radera
 12. Doerrs bok ska jag läsa, men närmast nu måste jag satsa på nåt riktigt lättläst ... och helst högst 250 sidor ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför inte Synd av Robert Warholm. 244 sidor :D

   Radera
 13. Ljuset vi inte ser vill jag läsa med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ju hört många goda ord om den.

   Radera
 14. Jag tyckte om Ljuset vi inte ser, men Grace klarade jag inte ens av att slutföra...

  SvaraRadera
 15. Hungerns skörd lät ju verkligen som något inom min intressesfär. Googlade men hittade inte något speciellt än, kanske kommer mer till hösten då... Noterad i varje fall för framtida bruk, tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hungerns skörd är väl inte utkommen än om jag förstått saken rätt. Men jag ser fram mot att hitta den i min brevlåda.

   Radera