torsdag 29 juli 2021

Helgfrågan v. 30

Helgfråga från Mias bokhörna. Det är sommarupplagan av helgfrågan och då får man tre frågor att välja mellan, så då väljer jag en av dem. Helgfrågan lyder:

Har du ett semestertips att dela med dig av?  

Om man är i Värmland så rekommenderar jag ett besök på Värmskogs Café. Deras paradgren är smörgåsar med en stor hög handskalade räkor. De är så goda! Vi var där igår på eftermiddagen. Minst ett besök gör vi varje sommar. Det har varit en tradition att min mamma och hennes sambo (barnens farfar) har bjudit vår familj. Eftersom mamma gick bort tidigare i sommar bestämde vi oss för att vi bjuder med farfar den här gången.

18 kommentarer:

 1. Kul! För oss som hör hemma i trakten är det helt fascinerande hur många som kommer resande långväga ifrån för de där räkmackorna. P-platserna räcker nästan aldrig till! Min syster bor på andra sidan vägen, är man hos henne ser man ett hav av biltak och sen kön till fiket ... den är ofta låååång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När vi var där var kön corona-lång, dvs man skulle hålla avstånd och då blir ju kön längre. Men många som hade parkerat där skulle inte till caféet utan till den närliggande glassbaren. Vi besökte båda :)

   Radera
  2. Och shoppade i outleten också kanske???

   Radera
  3. Vi bara kollade lite :)

   Radera
 2. Mums, vi fick våfflor med räksallad i dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kombinationen har jag aldrig provat.

   Radera
  2. resten av våfflorna med färska jordgubbar 🍓🍓

   Radera
  3. Jordgubbar är alltid gott!

   Radera
 3. Jag har fortsatt med sådana traditioner även efter att släktingen gått bort. Tycker att det är ett fint sätt att skicka en hälsning om att livet går vidare samtidigt som man minns den döda med glädje och värme. Hos oss är det inte räkmacka utan hallontårta!

  SvaraRadera
 4. Verkar vara ett trevligt café, räkor äter jag inte men de har väl annat också, tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köttbullssmörgåsar med rödbetssallad till exempel :)

   Radera
 5. Den räkmackan såg god ut, men hade nog inte orkat allt.

  SvaraRadera
 6. Så gott med räksmörgås! :)

  SvaraRadera