fredag 20 januari 2023

Fem en fredag v. 3: Skrivna ord

Fem en fredag kommer från bloggen elisamatilda. Varje vecka ställer Elisa fem frågor. Det var längesen jag var med, men idag så bara måste jag vara med med tanke på temat och namnet på min blogg. Den här gången kallar hon temat skrivna ord.

1. Vem skrev du senast ett brev till?
Det var till en bokbloggare i julas. Jag har inte sett till henne på vare sig hennes egen blogg eller på andras och undrar därför vad som har hänt. Så jag köpte en liten julklapp, som jag skickade tillsammans med ett brev (skrivet på datorn dock). Tyvärr har jag inte hört av henne. Sen skickade jag förstås ett antal julkort, men de räknas väl inte.

2. När skrev du senast under ett kontrakt?
Det händer faktiskt lite då och då eftersom jag är säljare. Inte bara mina kunder utan även jag skriver under köpekontrakten.

3. Har du någonsin skrivit dagbok?
Nej, tyvärr. Det hade varit roligt att ha ett halvsekels tankar att se tillbaka på.

4. Har du en läslig handstil?
Det tycker jag att jag har. Namnteckningen är däremot i det närmaste oläslig, men det ska namnteckningar vara :)

För ett par år sedan skickade jag ett handskrivet brev till en kusin född 1943. Han var nog nästan lite imponerad över att  jag faktiskt skrev för hand. Det tycks inte som han hade några problem att läsa vad jag skrivit. (Nedanstående bild visar INTE min handstil.)

5. Vad brukar du oftast skriva på din inköpslista?
Det skulle väl kunna vara bananer,  yoghurt, proviva och ost.

18 kommentarer:

 1. Hahaha! Ibland förpliktar bloggnamn, eller hur;-)
  Har heller aldrig skrivit dagbok och tycker att jag har en helt okej skrivstil, speciellt med tanke på hur litet man skriver nuförtiden. I motsats till dig lag jag upp ett skrivprov som "dokumentation" och för bedömning;-)

  SvaraRadera
 2. julkort räknas, färre skriver, inköpslistan har jag i huvudet, det jag glömmer får jag leva utan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är färre som skriver julkort och säkert färre som skriver med penna.

   Radera
 3. jag skrev dagbok förr i tiden men nu blir det mest korta notiser i almanackan eller en 5-årsdagbok. men jag skriver mycket för hand. antecknar på föreläsningar och när jag läser böcker. jag trivs med penna och papper

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ska man anteckna vid en föreläsning eller annat föredrag så är det allt papper och penna som gäller. Det lär har jag hört fastna bättre i skallen på oss om vi har en penna i handen och skriver upp det vi hör. Fler sinnen inblandade.

   Radera
 4. Namn förpliktigar så klart du måste leva upp till ditt :) jag skriver lite kortare dagbok, ost kommer med vid inköp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, idag kändes det att jag bara måste vara med :)

   Radera
 5. Det lät inte positivt att du inte hörde ifrån din bekant efter att du skickat post. Det bådar ju inte gott... Ja namnteckningar ska vara personliga och svåra att efterhärma. Jag har bytt namn rätt många gånger och har fått träna upp ny namnteckning. Trevlig helg

  SvaraRadera
 6. Säga vad man vii, men visst är det härligt när man någon gång får ett handskrivet brev! Det är något helt annat än att få ett sms eller ett mail, som de flesta av oss (inkl. mig) skriver. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi borde definitivt skriva fler brev för hand.

   Radera
 7. Vad tråkigt att du inte fick kontakt med bloggaren! Ja, du har kanske rätt att namnteckningar inte ska vara läsliga

  SvaraRadera
 8. Jaså, du tror att dagboksanteckningarna skulle ha varit intressanta??? Tja, dina kanske. Tror inte mina skulle ha förgyllt min nutid - även om jag varit med om mycket som varit både kul och spännande. Fast lite tillbakablickande har det ju ändå blivit, i min tredje bok "Att vara yngst är ett handikapp som går över".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar kanske att jag skrivit en dagbok där jag skrivit ärligt om personliga saker och reflektioner över händelser i världen och sedan fått se om jag var klarsynt eller bara dimmig ;)

   Radera
 9. Undra vad som hänt eftersom du inte fick något svar :/

  SvaraRadera