måndag 31 juli 2023

Pensionatet av Karina Johansson

Titel: Pensionatet

Författare: Karina Johansson

Förlag: Bokfabriken (2023)

Antal sidor: 301

Alexa Vinder driver familjeföretaget Ingrids pensionat med stor framgång. Stressade stadsbor kommer dit för att tillbringa några dagar i en vilsam miljö med gemensamma aktiviteter och måltider på gammaldags vis. När bysnickaren Robin dyker upp med kreativa idéer får Alexa både ny livsenergi och fjärilar i magen. Men när pensionatets ena städerska anklagas för stöld och därefter blir mördad vänds allt upp och ned. När också kökschefen hittas död börjar avbokningarna strömma in. Företaget riskerar gå omkull och Alexa inser att hon snabbt måste hjälpa polisen att hitta mördaren.

Karina Johansson från Sunne har skrivit flera mysdeckare i Sunnemiljö. Med Pensionatet inleder hon en ny serie. Läsarna kommer att få följa den excentriska Värmlandsfamiljen Vinder.

Som vanligt utspelar sig alltså boken i Sunne. Den som känner till kommunen känner igen sig i beskrivningarna, även om författaren ibland lägger till en och annan byggnad. Ingrids pensionat torde vara en av de byggnader som Karina Johansson låtit uppföra.

För pensionatsägaren Alexa Vinder hotar katastrofen när två av de anställda mördas inte långt före midsommar. Det är inte underligt om gästerna tvekar att bo på ett pensionat där personalen möts av ond bråd död. Är det någon som vill sabotera för Alexa och hennes företag eller finns det andra motiv?

I persongalleriet finns en och annan mindre trevlig person som kan tänkas hysa agg mot människor i sin omgivning. Ibland blir kanske karaktärerna lite platta; vissa är goda och tänker vackra tankar om sina medmänniskor medan andra ser snett mot de flesta i sin omgivning. Men sammantaget är det en trevlig roman, trots mördandet, och det ska bli intressant att följa familjen Vinder i kommande böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar