måndag 13 maj 2024

Boktriss T

Det är boktriss hos Mias bokhörna på måndagar. I den här rundan med boktriss handlar det om att hitta en karaktär på måndagens bokstav. Det ska vara en manlig, en kvinnlig och en/ett djur/barn/serie. Dagens bokstav är T.

Manlig: I Viveca Stens I grunden utan skuld möter vi kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen.

Kvinnlig: Karin Brunk Holmqvists debutbok hette Potensgivarna. Huvudpersoner är de gamla systrarna Elida och Tilda Svensson.

Serie: Kalle Anka & Co är en känd serie. Kalle har som bekant tre barn hos sig. De heter Knatte, Fnatte och Tjatte. Men vet ni hur Kalle och de tre ankungarna är släkt med varandra? Jag slår vad om att ni säger att ankungarna är Kalles brorsöner, för så står det alltid i serietidningarna. Men han är egentligen deras morbror, för det är Kalles syster Dumbella (Della) som är mamma till dem. Kalle och Della är tvillingar och deras föräldrar hette Kvacke Anka och Hortensia von Anka. Kalles föräldrar var anställda hos hans morbror Joakim von Anka.

3 kommentarer:

 1. sicken tur Robert att du redde ut detta en gång för alla! jag måste tala med yngsta
  barnbarnet. han har lärt mig det viktigaste om Formel 1. inte mera än rätt att jag delger honom Kalle Ankas verkliga släktförhållanden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här talar vi verkligt viktig kunskap!

   Radera
 2. Jösses vad du kan mycket om Kalles släktskapsförhållanden! Tänk så mycket man inte vet...

  SvaraRadera