söndag 26 maj 2024

En smakebit på søndag - Alla syndare ska blöda

Idag är det söndag. Utan att spoila delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är Astrid Terese med bloggen Betraktninger. Boken jag läser heter Alla syndare ska blöda och är skriven av S.A. Cosby.

När Titus Crown efter tolv år inom FBI återvänder till Charon County för att ta hand om sin åldrande far och strulige yngre bror bestämmer han sig för att kandidera till sheriff. Ingen svart man har tidigare innehaft posten, och Titus vill göra skillnad.
På dagen ett år efter att han valts till sheriff skakas staden av en skolskjutning. En omtyckt lärare mördas av en före detta elev, och när Titus försöker ta kontroll över situationen och få pojken att ge upp avfyrar en av hans vicesheriffer ett dödligt skott.
Utredningen visar att pojken och den döde läraren delade en mörk, blodig hemlighet - och Titus konfronteras fullt ut med vad det innebär att som svart man bära polisuniform i den amerikanska södern.

Smakbiten är hämtad från sidorna 142-143:

Han hade träffat Kellie Stoner under en utredning av ett flertal dödsfall bland sexarbetare i området runt Fort Wayne. Kellie var en av lokaltidningen Journal Gazettes två kriminalreportrar. Hon jobbade också som volontär på ett aktivitetshus som riktade sig till sexarbetare och hemlösa. Hon var ett hundrasextio centimeter långt knippe av energi och sarkasm som hade hållit honom på tå under hela intervjun. Långt mörkt hår och matchande ögonfransar. Slät, mörkt brunbränd hud som han senare fick veta berodde på arv från Filippinerna och Italien. Ljusbruna ögon som honungsdroppar, som blev bärnstensbruna när hon blev arg. Som hon hade varit den dagen.

6 kommentarer:

 1. Jag har läst hans två första böcker och kommer att läsa även denna.

  SvaraRadera
 2. S.A. Cosby är intressant nutidsförfattare.

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. I hans böcker behöver svarta människor inte fylla rollen som rasalibi.

   Radera