torsdag 18 juni 2015

40000 ord

Och DÄR passerade jag 40000 ord i kriminalromanen Skam. Jag har från början räknat med att det blir 80000 ord, men det vete tusan om det blir så mycket.
Ja ja, den som lever får se. Men nu får det nog bli lite midsommarledigt från skrivandet.

6 kommentarer:

 1. Grattis, vad kul!
  Det kan nog vara bra med ett ordmål men man ska nog inte förtvivla om man inte når dit; berättelsen tar den plats den behöver, kan jag tänka.
  Glad Midsommar!

  SvaraRadera
 2. Nu får du berätta lite mer, tycker jag! Kanske har du redan berättat tidigare, men jag har isåfall missat det. Vad jag förstår så har du skrivit ett bokmanus på 97.000 ord - och med titeln "Ingenting att se". Vad är det för bok? Ska du ge ut den själv eller på ett etablerat förlag - eller inte alls? När, var, hur? Och nästa bok är uppe i 40.000 ord och heter "Skam". Vad gäller där? Nyfiken på hur länge du har ägnat dig åt skrivandet och om du tror att du kommer att ge ut böckerna.

  SvaraRadera
 3. Ingenting att se handlar om en flicka som blir rullstolsburen efter en olycka. Hon var liten då. Hon vill gärna veta vad som finns på övervåningen men föräldrarna svarar bara att där finns ingenting att se. Livet rullar på, föräldrarna dör men hon bor kvar. Fortfarande vet hon inte vad som finns där. Hela livet fantiserar hon om vad som finns där. När hon är 80 år lyckas hon släpa sig upp för trappan och får äntligen veta vad som finns där. Men sanningen dödar henne.
  Jag har skickat den till ett antal förlag men inget napp än.
  Skam är en kriminalroman i 1800-talsmiljö som jag tänkte skicka till Deckardottirs manustävling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men å vad spännande! Har du någon som har läst korrektur och redigerat texten åt dig? Har du hållit på i åratal för att skriva den första boken? Vad säger förlagen som nobbat den?
   Jag vill jättegärna läsa dem! Ärligt, alltså.

   Radera
  2. Det värsta är att jag har fler manus i bokhyllan. "Bileam" och "Abrek! ropade egyptierna". De har bibliska motiv och handlar om två av de sju dödssynderna. Jag skulle vilja skriva om var och en av de sju dödssynderna, men det känns lite tufft att göra det, när de två första inte är publicerade.
   Jag får väl se till att bli rik och ge ut dem själv :)
   Förlagen brukar bara skicka standardformuleringar tyvärr.
   Bileam betalade jag en lektör för att ge feedback. Han/hon var lyrisk över mitt språk, men vad hjälper väl det om inte förlagen nappar.
   Mejla mig om du vill läsa något av mina manus. Mejladressen finns i högerspalten.

   Radera