torsdag 4 juni 2015

Sucka mitt hjärta men brist dock ej

Titel: Sucka mitt hjärta men brist dock ej
Författare: Mark Levengood
Förlag: Piratförlaget (2006)
Antal sidor: 156

Mark Levengoods bok Sucka mitt hjärta men brist dock ej kan man läsa när man på ett både enkelt och lättfattligt sätt vill få del av en smula livsvisdom. Det är en varmhjärtad bok, som jag önskar att fler skulle hitta.
På ett enkelt sätt levererar Mark Levengood sanningens ord på vägen, så som de har nått honom via hans minst sagt märkliga släktingar eller andra speciella människor han mött på livets väg. Jag säger inte mer, utan ger istället ytterligare ett litet smakprov ur boken:

Jag har inte ett plagg som tål något överhuvudtaget. Frågar jag i affären om denna skjorta kan tvättas i maskin, tittar personalen på mig med fasa och avsky, och jag hör dem tänka: Åk hem till Finland, ondsinta barbar. Nej, kläderna ska helst inte tvättas alls, men om man nu absolut måste, så kanske man kan spraya dem i en lösning av getmjölk från en tibetansk utrotningshotad bergstopp-tacka, eller möjligen gnugga dem rena i armhålan på en nunna.
Jaja. Jag ser på mig i spegeln. Det är som sagt inte så att jag själv heller är helt intakt. Vissa mornar ser jag i sanning ut som om jag skurit citron över ansiktet, och inte kommer det att hjälpa att gnida detta anlete i armhålan på en nunna heller, det skulle bara bli ett fasansfullt liv.

2 kommentarer:

  1. Den här boken lyssnade jag på förra året som ljudbok, uppläst av Mark själv. Jag kan verkligen rekommendera den på det viset. Det är en varm bok att lyssna till och man blir glad av det. Små visdomsord i vardagen. Har du inte redan läst hans andra bok, Hjärtat får inga rynkor, rekommenderar jag den också som ljudbok!

    SvaraRadera