söndag 1 oktober 2017

En smakebit på söndag - Vi mot er

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Flukten fra virkeligheten. Boken jag läser nu är Vi mot er av Fredrik Backman.

Efter de fruktansvärda händelser som skakade Björnstad i första boken berättar Vi mot er historien om månaderna efteråt. De bästa vännerna Maya och Ana lever ut sommaren på en gömd ö och försöker lämna omvärlden bakom sig, men ingenting blir som de hoppas.

Smakbiten är hämtad från sidan 40:
Leo väntar tills det börjar bli mörkt. Gömmer sig ensam i skogsbrynet tills stranden är tom. Då smyger han tillbaka ner till sjön, klättrar upp i träden och sätter eld på de röda flaggorna. Han filmer när lågorna slukar bokstäverna och Hed Hockey-loggan brinner. Sedan lägger han ut videon anonymt på nätet, där han vet att alla i skolan kommer hitta den.
Folk kommer säga att våldet kom till Björnstad den här sommaren, det kommer inte vara sant, det fanns redan här. För alla människor är beroende av andra människor, och vi kan aldrig riktigt förlåta varandra för det.

8 kommentarer:

 1. har inte läst mer än Ove av Fredrik Backman. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björnstad med uppföljaren är helt annorlunda än Backmans tidigare böcker. Mer mörker.

   Radera
 2. Tack för intresseväckande smakbit!

  SvaraRadera
 3. Jag tror att jag har bestämt mig för att vänta tills alla tre böckerna har kommit ut. Säker är jag dock inte :)

  SvaraRadera
 4. Har ännu inte läst något av Backman. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du några sköna lästimmar framför dig!

   Radera