fredag 26 april 2019

Lite medicin kanske ;)

 I tisdags var jag på vårdcentralen för lite koll  på hjärtat och blodfetter och sånt. Då fick jag beskedet att jag tydligen har diabetes. Och jag som är en sån gottegris! Nåväl, nu har jag bestämt mig för att bara äta fikabröd och godis på lördagar. Och förstås om jag är bortbjuden på födelsekalas eller så. Då får det bli tårta.

Men jag började förstås fundera på vad som är lämpligt att sätta i sig, så jag kollade vad Socialstyrelsen hade att säga. Och då fick jag veta att det är bra med kaffe och alkohol! Se där, det finns hopp!

Förra veckan fyllde jag år och fick flera whiskyflaskor i present. Tänk, jag visste inte att det var medicinflaskor jag fick! :D

4 kommentarer:

 1. välkommen till gänget! ❤️ Maken och jag har alltid (?) delat på fikabrödet på helgerna; äter var sin ½ bulle.
  Tja, jag har nästan blivit nykterist... bara smakat på julglögg och ägglikör... Diabetessköterskan kan ge bra råd. Jag har ju testutrustning hemma, kul att kolla ibland om en varit ordentlig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon sån testutrustning vill jag inte ha. Det skulle bara stressa mig. Det är nog att jag ställer mig på vågen varje morgon ;)

   Radera
  2. (nja, diabetes handlar inte riktigt om bantning... i slutet av sommaren innan jag fick min diagnos var jag glad för att jag gick ner ett par kilo... typiskt symptom vid diabetes - kilona kom snabbt tillbaka - och jag mådde bättre tack vare medicin och bättre kost)

   Radera
  3. Jag menade inte att diabetes handlar om bantning. Jag håller koll på vikten sedan en längre tid tillbaka. Och det får räcka som egenprovtagning.

   Radera