onsdag 17 april 2019

Middagssällskapet

Titel: Middagssällskapet
Originalets titel: De Eetclub
Författare: Saskia Noort
Förlag: Albert Bonniers Förlag (2006)
Antal sidor: 255

Middagssällskapet är en bok av den holländska författarinnan Saskia Noort. Karen och Michel har flyttat till en välmående by utanför Amsterdam tillsammans med sina barn. Livet i det smakfullt inredda huset blir dock snabbt ensamt och glädjen är därför stor när de blir inbjudna till ett middagssällskap, och en vänskap växer fram mellan de unga paren. Men snart spricker den vackra fasaden. En kall vinternatt omkommer en av vännerna i en brand. Karen är chockad, och inser att allt inte står rätt till med branden. När hennes bästa väninna försvinner, för att senare hittas svårt misshandlad, blir Karen än mer medveten om att det är något som döljer sig bakom vännernas perfekta yttre.

Saskia Noort är en av Nederländernas bäst säljande deckarförfattare. Den här boken är spännande. Det är Karen som berättar historien och steg för steg inser man att något är fel. Alla verkar ha något att dölja, men vilken av alla hemligheter är det som orsakat dödsfallen. Det mesta tyder på självmord, men det vägrar Karen att acceptera.

Historien är inte dum alls. Det dröjer innan man börjar inse vem som är mördaren. Dock tycker jag att författaren alltför envist leder alla spår mot en och samma person. Man behöver inte ha läst många kriminalromaner för att inse att det aldrig är den personen som är den skyldige. Även om man får veta att alla har sina hemligheter, kunde det gärna ha funnits fler falska ledtrådar. 

kaosutmaningen får denna bok svara mot punkt 19: Läs en kriminalroman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar