fredag 6 maj 2022

Fem en fredag v. 18: Just nu

Fem en fredag kommer från bloggen elisamatilda. Varje vecka ställer Elisa fem frågor. Den här gången kallar hon temat just nu.

1. Vad stör dig?
Det stör mig att min fru alltid somnar när vi ska se på en film tillsammans ;) Senast hände det igår kväll.

2. Vad är det som luktar gott?
Var inte en liknande fråga med förra veckan? Nåväl, jag får väl hitta på något nytt svar den här gången. Doften av stekt fläsk är inte dum.

3. Vad behöver du tvätta?
Jag tvättar och tvättar. Det finns alltid nåt som behöver tvättas, så jag kommer inte på nåt särskilt. Jag får väl gå ut i tvättstugan sen och välja nåt.

4. Hur länge har du varit vaken?
Klockan är nu kvart i nio, så jag har nog varit vaken halvannan timme. (Hur många vet vad halvannan betyder?)

5. Vad är planen för idag?
Ikväll ska jag på ett kundbesök. Egentligen gillar jag inte att besöka kunder på fredagskvällar. Det finns alltid en risk att de inte är nöjda.

18 kommentarer:

 1. en man som luktar stekt fläsk låter inte lockande 🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem har pratat om någon man som luktar stekt fläsk?

   Radera
 2. Din fru är nog trött. Så låt henne sova.
  Du har helt rätt i att moderna människor (ungdomar) ofta inte vet vad halvannan betyder. De tror att det betyder en halv. Men jag vet att det betyder 1½. Tror jag använde det i bloggen förra veckan. Eller så var det i något annat jag skrev. Har i alla fall använt ordet halvannan nyligen.
  Stekt fläsk är gott, men jag tror att ElisaMatilda menade vad som luktar gott just nu där vi befinner oss. Men fläsk, eller i alla fall bacon, är väl ingen dum frukost.

  Önskar dig en fin fredag och en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har nog rätt i att det var så hon menade.

   Radera
 3. Tror inte jag skulle gilla doften av stekt fläsk, särskilt inte på morgonen. Halvannan är ett bra uttryck, mer intressant än en och en halv!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi borde använda det uttrycket oftare.

   Radera
 4. Jag somnar också ifrån när jag och mannen tittar på film tillsammans. Om jag däremot pysslar med något annat samtidigt så somnar jag inte ifrån lika lätt. Båda lika asociala.....

  SvaraRadera
 5. om elisamatilda hade skrivit doftar i stället för luktar hade du nog inte skrivit stekt fläsk. men vad kan lukta bättre än stekt fläsk. så gott. med löksås. aldrig att jag skulle somna under en bra film. det är snarare makens vana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stekt fläsk med löksås är riktigt gott.

   Radera
 6. Jo det var en liknande fråga förra veckan - då var det vad man tyckte om för doft o nu var det nog mer vad man kände "just nu" - stekt fläsk kanske inte är en doft man tänker på som väldoftande om man inte är hungrig o kommer hem o känner att det är just det man ska få till middag - mums.
  Finns många saker som går förbi ungdomar... jag tittade på Circle, nyaste säsongen på Netflix igår o skrämmande var att en 21 åring o en straxt över 30 inte visste vad memoarer är.... nu var det från amerika, men det är nog ganska lika världen över... många ords betydelse försvinner
  Ha en fin helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt om språket blir fattigare.

   Radera
 7. Skrattade gott åt ditt första svar:-)
  Gillar fläsk med raggmunk, men skulle inte kalla det väldoftande direkt. Men nu blev jag sugen i alla fall.
  Halvannan låter som danska. Visste faktiskt (läs: gissade) att det betyder "en och en halv", men har aldrig använt ordet.
  Hoppas det gick bra med ditt kundbesök. Men rent allmänt - kundbesök på fredagskvällar och helger borde förbjudas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är hellre hemma en fredagskväll. Och inte blev det någon affär heller :(

   Radera
 8. Doften av stekt fläsk gör mig hungrig! Mums! Jag vet vad halvannan betyder! Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att vi är några kvar som vet vad halvannan betyder :)

   Radera
 9. Älskar lukten av stekt fläsk, så vanlig i barndomshemmet men inte lika vanlig längre. Men så finns det inte rikttigt fläsk att köpa längre heller...Har fört över mattraditionen med stek fläsk till barn och barnbarn, men inte på svenskt vis, i Finland gör vi ingen vitsås utan mer som en skysås med massor av stekt lök.Sen doppar vi rågbröd i såsen och slörpar i oss högt ljudande

  SvaraRadera