torsdag 1 september 2022

Helgfrågan v. 35

Helgfråga från Mias bokhörnaMia funderar över varifrån våra böcker kommer. Helgfrågan lyder:

Var kommer era böcker ifrån? (Egna böcker, bibliotek, e-böcker, storytel eller liknande, recensionsexemplar m.m.)

Jag skulle kunna tolka "egna böcker" som böcker jag skrivit själv. Dem läser jag inte. Det var tillräckligt att skriva dem :) Men jag gissar att Mia menar fysiska böcker som man köpt själv. Sådana har jag en hel del. Många av dem köper jag på bokrean. Det ramlar in en hel del recensionsexemplar, framför allt från Bookmark och Modernista. Biblioteket lånar jag böcker från regelbundet. Visst är väl bibliotek en underbar inrättning? Jag läser inte e-böcker och jag lyssnar heller inte på ljudböcker. Så det är väl tre källor till böckerna i bokhyllorna:

  • Egna böcker
  • Recensionsexemplar
  • Bibliotek

6 kommentarer:

  1. Läser heller inga e-böcker och jag lyssnar heller inte på ljudböcker. Undrar varför vi inte gör det. Jag vill hålla en "riktig" pappersbok i handen. Gärna känna den speciella lukten av trycksvärta.
    Recensionsexemplar får jag inte, då jag inte har en bokblogg. Dessutom kan jag inte skriva recensioner har jag märkt. Lånar inte heller böcker på biblioteket. Är inte så värst sugen att hålla i en bok som någon annan har hostat och snörvlat på. Nej, jag har ingen bacillskräck men... Så köper alla mina böcker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om man har möjlighet att köpa alla böcker man vill läsa så ska man förstås göra det, men det blir väldigt fullt i bokhyllorna.

      Radera
  2. Jag får också recensionsexemplar och köper en del men det blir stopp med det nu när elräkningen kommer. Hur går det med ditt eget skrivande?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte skrivit på länge. Borde verkligen göra det igen. Måste också få ut tredje delen om Frykebodamorden.

      Radera
  3. Bibliotek är sannerligen en underbar inrättning! :)

    SvaraRadera