onsdag 7 september 2022

Veckans kulturfråga v.36 2022

Dags för veckans kulturfråga hos Linda som har bokbloggen enligt O. Linda har synpunkter på bokformat och undrar vad vi föredrar. Hon är bland annat mycket förtjust i danskt band. Veckans kulturfråga lyder: 

Vilket bokformat föredrar du och varför?

Jag föredrar absolut traditionella böcker med hårda pärmar. Jag är inte speciellt förtjust i pocketböcker, som har så liten stil. Dessutom tycker jag att "vanliga" böcker gör sig bäst i bokhyllan. Dock kan det irritera mig att dagens böcker är så omfattande. Får dessa författare betalt per ord? (Luftigheten i texten påverkar givetvis också.) Många gamla klassiker är betydligt tunnare, och ändå har författarna fått fram sitt budskap. Ta fram valfri roman av Pär Lagerkvist och jämför med Dan Browns eller Jan Guillous böcker.

Dock kan jag hålla med Linda om att danskt band är fint. Sköna, mjuka pärmar som ändå ger en riktig bokkänsla.

Ljudböcker och e-böcker har jag inte fallit för. Jag vill hålla böckerna i händerna.

6 kommentarer:

 1. jag använder allt. men tycker bäst om pocket. fina böcker om Selma Lagerlöf t. ex. vill jag ha inbundna. Danskt band gillar jag

  SvaraRadera
 2. Om jag läser hemma är inbundna böcker bra. Annars är det e-bok som gäller. Börjar också tycka att pocketböcker har för liten stil och har inte riktigt förlikat mig med tanken på läsglasögon ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder läsglasögon men är ändå inte förtjust i att läsa pocketböckerna.

   Radera