söndag 17 mars 2024

En smakebit på søndag - Bestseller

Idag är det söndag. Utan att spoila delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är Astrid Terese med bloggen Betraktninger. Boken jag läser heter Bestseller och är skriven av Pascal Engman.

Thrillerförfattaren Raymond Salinas hittas mördad strax före Bokmässan i Göteborg. Polisen upptäcker att författaren hade djupgående kontakter inom flera kriminella nätverk som utgjorde källor i författarens researcharbete.
Vanessa Frank anar att mordmotivet döljer sig i Salinas kommande bokprojekt, där något som skulle skaka hela polisväsendet var på väg att avslöjas. För att hitta svaren måste Vanessa följa i de fotspår som ledde författaren rakt in i döden. Hur långt är en författare beredd att gå för att skapa en bästsäljare?

Smakbiten är hämtad från sidan 83:

Vanessa och Martin gick mellan montrarna på bokmässan med kabinväskorna efter sig. Tusentals människor, majoriteten kvinnor, befann sig i den stora mässhallen. Vartenda bokförlag i Sverige fanns på plats tillsammans med dags- och kvällstidningarna, som hade egna scener där de intervjuade författare, politiker och tv-kändisar.
Planet hade landat på Landvetter fyrtiofem minuter tidigare och de hade tagit en taxi direkt till mässan. En civil samordnare hade ringt och meddelat att det fanns två rum bokade på Park Avenue åt dem.
Raymond Salinas förlag Global hade sin monter mitt på mässområdet. Ovanför montern, som bestod av långa rader av bokhyllor och en soffgrupp, hängde en jättelik jumbotron som marknadsförde förlagets författare. Längs ena långsidan sträckte sig en kö av människor som väntade på att få sina böcker signerade av en författare som Vanessa inte kände igen.
"Vem är det?" viskade hon till Martin.
"Jag tror att hon är en influencer som släppt en kokbok."

12 kommentarer:

  1. inte läst Engman än, tack för smakbiten.

    SvaraRadera
  2. Det här är en författare jag har tänkt läsa något av, men än har det inte blivit av.

    SvaraRadera
  3. Tack för smakbiten! Måste ta och läsa någt av honom.

    SvaraRadera
  4. I ganska många år nu så har jag tänkt att jag ska läsa något av honom. Åtminstone den bok som står i hyllan 🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men är det bara jag bland bokbloggarna som läst böcker av honom? Han är ju bra!

      Radera
  5. Så dumt att gå och bli mördad INNAN bokmässan :)

    SvaraRadera
  6. Jag läser inte deckargenren alls, jag insåg någonstans att jag måste begränsa mitt läsande då jag inte hinner med allt jag vill läsa. Ser att din nya bok precis kommit ut, hoppas den hittar många läsare. Tack för smakbit

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår dig. Det är helt omöjligt att läsa allt.

      Radera