måndag 15 juli 2024

Tills jag hittar dig av Harlan Coben

Titel: Tills jag hittar dig
Originalets titel: I Will Find You
Författare: Harlan Coben
Förlag: Bookmark Förlag (2024)
Antal sidor: 358

David och Cheryl Burroughs levde ett enkelt liv i sitt drömhus tillsammans med sin treåriga son Matthew. Aldrig i sin vildaste fantasi kunde de föreställa sig vilken fruktansv riktigt ärd tragedi som väntade. Fem år senare har Cheryl gift om sig ochddd David avtjänar ett livstidsstraff för att ha mördat sin son.
David hävdar sin oskuld men åren i fängelse har fått honom att förlora både hoppet om upprättelse och tilltron till sig själv. Kan han verkligen vara säker på vad som hände den där natten?
Men när David får ett oväntat besök av Cheryls syster Rachel vänds hans värld upp och ned. Med sig har Rachel ett foto som hennes vän nyligen tagit på en nöjespark. I bakgrunden, mitt framför bergochdalbanor och karuseller står en pojke. Det tar inte många sekunder för David att inse det omöjliga - pojken på bilden är Matthew.

Med Tills jag hittar dig visar Harlan Coben än en gång vilken mästare han är inom genren spänningnslitteratur. Han beskriver på ett trovärdigt sätt miljön i ett fängelse för de allra värsta brottslilngarna och dit räknas David Burroughs. Om man har dömts för att ha slagit ihjäl sin egen lille son, då är det där man hör hemma.

Men läsaren förstår redan tidigt att detta inte stämmer. Trots att kroppen hittades i huset och trots att det finns ett trovärdigt vittnesmål att David grävt ner mordvapnet i trädgården så verkar det nu som om pojken lever.

Efter en spektakulär rymning börjar Davids jakt efter sonen och sanningen. Och det är här det blir riktigt spännande. FBI är honom hack i häl och hinner David inte finna svaret på frågorna kommer han, om han inte blir ihjälskjutet, att spärras in i fängelset igen utan möjlighet att någonsin ta sig ut.

Det är som sagt ännu en riktigt bra spänningsroman av Coben, som man bara måste läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar