fredag 18 november 2016

Idag var jag på Värmlands Bokfestival

Jodå, idag var jag på Värmlands Bokfestival. Nytt namn men upplägget var det samma. Egenutgivare och småförlag visar upp och säljer sina böcker. Föreningar av allehanda slag presenterar sig själva och säljer även böcker och tidskrifter. Dessutom hålls det föredrag på olika scener.

Några föredrag lyssnade jag inte på, utan jag gick omkring bland montrarna. Jag passade på att hämta mina årsböcker från Värmlands Museiförening och Frödingsällskapet. På det viset behöver dessa föreningar inte lägga porto på att skicka böckerna hem till mig.

Jag passade även på att köpa ett par julklappar, men dem tänker jag inte berätta om här ;)

Men jag köpte en bok åt mig själv också. Det är alltid roligt att köpa en bok av en författare som inte hör till de mest omnämnda. Boken som slank ner i påsen var Ingeborgs dukater av Jan R. Ohlson och det var författaren själv som stod i montern. Av baksidestexten att döma är det en spänningsroman som utspelar sig under andra världskriget.

Jag måste erkänna att jag aldrig hört talas om den författaren förut. Men när jag googlade honom fann jag honom bland annat på Wikipedia, där det framgår att han givit ut elva böcker. Tänk så många författare det finns som aldrig når rampljuset.

5 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, mycket! Både arrangörer och deltagare är värda en eloge.

   Radera
 2. Jag är lite nyfiken på om den där flummige grabben som jag totalsågade var där. En värmländsk mindfulness-typ. Klas Hallberg hette han visst. Jag har tyvärr sponsrat honom genom att betala fullt pris för två av hans egenutgivna och icke läsvärda böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner inte till honom. Han var i alla fall inte med på listan med utställare.

   Radera
  2. Åh, det är ju han som är medförfattare till de tre böckerna Varför växer gräset? De är jätteroliga att läsa, men det är en helt annan genre förstås.

   Radera