torsdag 17 september 2020

Helgfrågan v. 38

 

Helgfråga från Mias bokhörna. Mia sitter och äter femrättersmiddag, men har ändå ordnat frågor åt oss. Helgfrågan lyder:
 
Brukar ni gå på bokliga event?

Bonusfråga: Brukar du högläsa för t.ex klassen eller barnbarnen?

Det har allt hänt att jag har gått på författarträffar på biblioteket eller i bokhandeln. Riktigt roligt. Just nu arrangeras väl inte så många sådana kan jag tänka mig, med tanke på den sociala distansering som är anbefallen, men jag såg att det var något nu med Ninni Schulman på Akademibokhandeln, men då stod det särskilt att vi skulle visa hänsyn, bland annat till författaren. Annars vill jag gärna att det blir fler såna träffar post-corona.

Det enkla svaret på bonusfrågan skulle kunna vara: Nej. Jag har ingen klass att läsa för och jag har inga barnbarn. Men jag kan säga så här, att jag läste ofta sagor för mina barn när de var små, och blir det så en gång att jag får barnbarn, så hoppas jag verkligen att jag får läsa för dem.

(Grr! Hur får man upp text och bild i inlägget? Jag vill inte ha en blankrad där! Jag hatar Bloggers nya gränssnitt!)

8 kommentarer:

 1. ja, Blogger har blivit besvärligt. jag vill bestämma själv. det är roligt med högläsning. även för vuxna. låt oss hoppas att författarbesöken snart är tillbaka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr har väl de flesta vuxna idag inte tålamod att lyssna på högläsning. Men ljudböcker går bra ;)

   Radera
 2. det är så trevligt att läsa med barn, saknar författarkvällar och litterära föredrag.

  SvaraRadera
 3. Det går att ha mindre event i liten skala, med avstånd och i enlighet med regler och restriktioner, skönt att det börjar komma igång lite sånt nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig. Det behövs aktiviteter av olika slag. Att bara följa det genom TV, radio och sociala medier är inte samma sak.

   Radera
 4. Bild har jag fått in men kan inte ändra storlek på den. Grr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ändra storlek på bilden är faktiskt inte så svårt. Klicka på den så finns det ett verktyg. Fjärde verktyget från vänster. Nej, det jag har svårt med är att få bort den första radmatningen om jag fortfarande vill ha en vänster- eller högerställd bild med texten bredvid. Går ibland, men inte alltid.

   Radera