onsdag 2 september 2020

Veckans kulturfråga v. 36

Dags för veckans kulturfråga hos Linda som har bokbloggen enligt O. En fråga om kultur från olika aspekter. Veckans kulturfråga lyder:

Vilken bok ser du mest fram emot att läsa i höst?


Ifjol läste jag Råttkungen av Pascal Engman. Nu är han aktuell med en ny roman. Änkorna släpps den 21 september.

Så här beskrivs boken på Bookmark Förlags sida:

Sveriges nya thrillerkung Pascal Engman är tillbaka med en ny hisnande samtidsthriller. Denna gång är fallet mer personligt än någonsin tidigare för Vanessa Frank.
En manlig polis hittas mördad på Gärdet och bara minuter från brottsplatsen upptäcks ytterligare ett offer, en ung kvinna av okänd identitet.
Dubbelmordet leder polisinspektör Vanessa Frank in på en snårig utredning - som visar sig bli mer personlig än hon någon kunnat ana. När spåren allteftersom börja peka mot IS är skräcken ett faktum.
Samhällets rädsla för terrorbrott ökar samtidigt som terrornätverken blir bättre på att verka i det dolda. Och när sorgens förmåga att föra samman människor omvandlas till en effektiv drivkraft att hämnas, kan konsekvenserna bli förödande.
 

10 kommentarer:

 1. har fortfarande inte läst något av Pascal Engman, men jag har för avsikt att göra det. kanske blir det just den här. annars håller jag med dig om att det finns en del gammalt en vill läsa och läsa om

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lånat Hundra år av ensamhet på biblioteket. Den ska bli intressant att få läsa.

   Radera
 2. Kul att ha nyutgivning att se fram emot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att jag får den som recensionsex :)

   Radera
 3. Lite nyfiken på den här författaren. Så mycket böcker såväl äldre som nytt som en vill läsa.... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, äldre böcker ska inte föraktas. Både bland riktigt gamla och böcker som kanske kom för några år sedan men förblivit olästa kan gömma fina läsupplevelser.

   Radera
 4. Pascal Engman är en författare som jag har missat. Ska kolla upp Råttkungen. Visst är det härligt att ha en bok att se fram emot! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kolla upp Råttkungen. Engman är en skicklig spänningsromansförfattare.

   Radera
 5. Jag tyckte ännu mer om "Änkorna" än "Råttkungen" så jag tror absolut inte att du blir besviken. Snart släpps den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, har du redan läst den? Jag skrev till förlaget för ett par dagar sen och frågade efter ett recensionsex och hoppas att jag får ett.

   Radera