torsdag 24 september 2020

Helgfrågan v. 39

 

Helgfråga från Mias bokhörna. Mia sitter precis som jag och sliter sitt hår i förtvivlan över hur svårt det är att få till snygga inlägg i nya Blogger, men frågorna gäller något annat. Helgfrågan lyder:
 
Är det någon bok som går före i kön i din tbr? (tbr=to be read)

Bonusfråga: Finns det någon bok du vill köpa p.g.a omslaget?

Jag låter alltid recensionsex gå före. Om jag tackat ja till en bok som jag till och med kan få läsa innan den kommit ut, då tycker jag att jag ska läsa den så snart som möjligt och inte lägga den sist i min tbr. Men ibland har jag flera recensionsex. Det har jag haft de senaste veckorna. Då kan jag ju låta ett av dem få smita före. Så gjorde jag med En dos stryknin. Christie är ju ändå Christie :)

Nja, jag köper sällan böcker utifrån omslaget. Just nu kommer jag i alla fall inte på någon.

14 kommentarer:

 1. Länge sen jag läste Christie. Blir mest filmatiseringar och tv-serier numera. Men Christie är inte fel. ;)

  SvaraRadera
 2. ja, recex får naturligtvis komma först. frågan var väl om en rent principiellt skulle kunna köpa en bok för omslagets skull

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag svarade på den frågan. Jag köper sällan böcker utifrån omslaget.

   Radera
 3. Den där Christie-boken dyker upp överallt nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många som har fått rec.ex av den verkar det som.

   Radera
 4. Recensionsexemplar som man själv har bett om eller tackat ja till går alltid före hos mig också. Det är därför jag inte ber om några nu, men tacka ja gör jag ju om jag erbjuds något jag verkligen vill läsa 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tackar alltid nej om jag känner att boken inte passar mig. Det är fel mot författaren, förlaget och mig själv att acceptera ett sådant rec.ex som jag redan från början känner att jag inte är intresserad av.

   Radera
 5. Har inte läst Christie på flera år. Snyggt omslag.

  SvaraRadera
 6. Ja klart rec.ex går före men även där finns en turordning, men kommer en bok som Christie då hoppar den före de andra.

  SvaraRadera
 7. Men om man har en lånebok med kort lånetid, p.g.a. att den är nyutkommen/reserverad av annan låntagare brukar jag nog lämna företräde för den, framför ett rec.ex. som ändå inte skall recenseras förrän själva releasedatumet längre fram. Ganska rimligt tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får ju inte överskrida lånetiden. Det är inte rätt mot andra låntagare.

   Radera