fredag 30 oktober 2020

Fem en fredag v. 44: Aldrig säga aldrig

Fem en fredag  kommer från bloggen elisamatilda. Varje vecka ställer hon fem frågor och den här gången handlar det om vad man aldrig gjort eller aldrig kommer att göra.

1. Nämn ett band/artist som du gillar men aldrig har sett live.
Jag har överhuvudtaget inte sett många band/artister live, men om jag ska nämna någon får det blir Smith & Tell.

2. Vad är en maträtt du aldrig testat?
Paltbröd. Min fru talar varmt om detta, men bröd gjort av blod som ska kokas upp till nån sörja? Nej tack!

3. Vilket land tror du att du aldrig kommer att besöka?
Mongoliet. Fast det vore lite häftigt att kunna skryta om att man varit där :)

4. Vilken aktivitet tror du att du aldrig kommer att testa?
Allt som har med höjder att göra. Bergsbestigning, bungy jump, såna där saker på Liseberg där man åker upp jättehögt och sedan far ned i nästan fritt fall.

5. Vad är något du gjort men som du innan trodde du aldrig skulle göra?
Jag röstade på Socialdemokraterna i landstingsvalet.

20 kommentarer:

 1. har haft musikintresserade vänner och i Göteborg är utbudet stort. Palt tunnbröd har vi köpt någon gång på Willys, har även köpt svartsoppa på coop, testar och äter allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag äter/har ätit många saker som inte alla vill ha. Surströmming, grodlår, sniglar, hackkorv. Haggis blir det nog nån gång. Men det stället i Karlstad där man kan äta det vid ett tillfälle i januari varje år, kommer kanske inte att erbjuda det 2021 pga pandemin.

   Radera
 2. Har tillagat paltbröd och fläsk med vitsås en gång, så att min son med kusin aldrig mera skulle komma på tanken att äta det! 😂 Paltbrödet var som en mörk sörja, vitsåsen var alldeles klimpig, men fläsket var gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag äter fläsket till raggmunk istället.

   Radera
 3. Har testat paltbröd. Du har fattat rätt beslut: rör det inte! Vi är många som avstår bungy jump, inser jag ... Älskar ditt svar på fråga 5.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland gör man de allra märkligaste saker :D

   Radera
 4. Paltbröd aner jeg ikke hva er, men kan det være det vi kaller blodpudding? Aldri smakt det jeg heller. Høres forferdelig ut! Blod er ikke noe man spiser ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Paltbröd är inge samma sak som blodpudding. Jag äter hellre (men helst inte) stekt blodpudding. Svartsoppa har jag ätit en gång. Det var inget större fel på smaken men vetskapen om att den där flytande maten jag åt var gjord på blod...

   Radera
 5. paltbröd låter inte jättegott. hårdstekt blodkorv går bra med lingon till. Mongoliet låter lockande. jag valde ett land jag inte vill åka till. bergsbestigning är fasaväckande. klättervägarna kantas ju också av djupfrysta döda människor. ang. fråga fem är det en sådan sak jag skulle kunna överraska mig (och alla andra som jag brukar gräla med inför valen) med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I senaste valet röstade jag på olika partier i de tre valen. Riktigt roligt. Inte minst därför att jag i decennier hade politiska uppdrag för ett parti och då röstade jag alltid på det partiet på alla nivåer. Men nu är jag fri som en fågel :)

   Radera
 6. Vi är helt överens vad gäller fråga 4. Paltbröd med stekt fläsk och bechamelsås är gott. Mycket godare faktiskt än söt blodpudding. Å nu ska jag googla Smith & Tell som jag aldrig hört talas om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker de spelar Smith & Tells låtar på radion varje dag. Åtminstone gjorde de så för några månader sen.

   Radera
 7. Paltbröd har jag aldrig hört talas om men det lät inte lockande :)

  SvaraRadera
 8. Jag gillar också Smith & Tell, men konserter orkar jag inte med, de är för långa.
  Paltbröd har jag märkligt nog inte ätit, i vår affär finns det bara som hårt tunnbröd som förmodligen ska blötläggas eller nåt. Men jag har lust att testa, få se när det blir av.Mongoliet skulle jag gärna åka till, har sett ett resereportage därifrån och jag skulle passa in i deras kåtor o på ryggen på de små hästarna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har inte varit på många konserter i mitt liv.

   Radera
 9. Smith och Tell kände jag inte till. Roligt svar på fråga fem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har haft flera stora hits under året. Exempelvis Goliath. Jag ser förresten att jag stavade fel. De heter Smith & Thell.

   Radera
 10. Paltbröd har jag inte smakat men det finns något liknande i Finland som man också använde i soppa, och det var jättegott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan säkert vara godare än vad jag inbillar mig.

   Radera